Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

NEM HÓDOLNAK BE A HÁZHOZSZÁLLÍTÓ ÉTTERMEK

Nemrég robbant a hír, hogy a – korábban 100 százalékos magyar tulajdonban lévő – NetPincért felvásárolta a globális online ételrendelő hálózat, a Foodpanda. A felvásárlás új partner-szerződésekkel is jár, az éttermekre eddig kiszabott jutalékot 15%-ra emelnék, kivéve, ha a vendéglátó kizárólagosságot ír alá. Az események piacra és a konkurensekre gyakorolt hatásáról Veres Lászlóval, a Falatozz.hu ételrendelő portál ügyvezetőjével beszélgettünk.   Tovább »

MÉSZÁROS GYÖRGY - A STRATÉGIAI PARTNERSÉG-ÉPÍTŐ

"A tanácsadó pont attól más, hogy képes megoldásokban, megoldáskeresésben gondolkodni. Képes a problémák gyökeréig ásni és megérteni azokat. Képes felvázolni egy folyamatot, melyben a megoldás felé, illetve a kívánt végcél felé halad. És ez akkor is igaz, ha nem látja még a konkrétumokat." - Mészáros György, a Magyar Vállalkozók Üzleti Körének (MVÜK) alapítója, az Elite-PRO exkluzív üzleti közösség életre hívója.   Tovább »

KIP: A tanulói heterogenitás előnye

A gyerekek nem csak szóba állnak egymással, hanem egymásra szorulnak. Csak együtt dolgozva tudják teljesíteni a feladatot, de a csoportoknak más-más a feladatuk, így nem kerülnek versenyhelyzetbe. Nem az a lényeg, hogy ki a jobb, hanem az, hogy együtt jobbak lehetünk! Egy – a módszert alkalmazó – tanár ezt mondta: „Nagyon jó a program! Csak a tanulóknak nincs szüksége rám.”   Tovább »

Ez Volt 2013

Vatai Réka fotói   Tovább »

Sziget 2012

Vatai Réka fotói   Tovább »

Egészségkutatás

Az Egészségkutatás összefogás 2014. augusztus 30-áig várja a magyar lakosság véleményét abban a kérdésben, hogy vajon mit teszünk meg annak érdekében, hogy egészségesek maradjunk. Véleményünket megosztani a kezdeményezés honlapján lehet.   Tovább »

Beszélgetés Jagodics Ritával

"A misztikus csodákban nem hiszek, sokkal inkább a következetes szorgalomban és az állandó tanulás szükségességében. Nehéz kiemelkedni, és figyelemre szert tenni. Azt gondolom, a szerencse kulcsa mindig annál van, aki tesz érte, hogy kinyíljon előtte egy kapu." - Kereskedelmi marketing szaktanácsadó, a NagykerMarketing alapítója, a Kereskedelmi Marketing Trendek Kft. ügyvezetője.   Tovább »

Állati kalandjaim a nagyvilágban és idehaza 2. rész

Szigetvári Krisztián kalandjai folytatódnak, ezúttal megismerkedhetünk egy cseh szamárral, egy vad madridi pincsivel és a lopkodós pécsi mókusokkal   (1 komment)   Tovább »

„Állati” kalandjaim a nagyvilágban és idehaza 1. rész

Öko-mesék sorozatunkban elsőként Szigetvári Krisztián történetei kerülnek bemutatásra a londoni mókusokról és a gibraltári majmokról...   (1 komment)   Tovább »

Így Volt

Vatai Réka fotói   Tovább »


Érdemesek

 

 

csaladivilag

Szeriőz

Árnyékkormány

Hagyományok Újrahasznosítása

ad6kap6

Szociális bolthálózat