Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Ilyen volt a Nagy Utcaszínház a Szigeten - Galéria

Képes beszámoló a Les Commandos Percu: Silence! című előadásáról.

​A Sziget egyik fő attrakciójának számító Nagy Utcaszínház idén is hatalmas sikert aratott a közönség körében. A franciaországból érkező Les Commandos Percu egy igazán - szó szerint - ütős, és látványos show-val kápráztatta el a szitizeneket hat estén át formabontó ​​Silence​!​, vagyis Csend című előadás​ukkal. ​


A ​Silence! arra a kérdésre keres​te ​a választ, hogy hogyan építsük újra a világot, amikor minden összedőlt, és nem maradt már semmi körülöttünk? Újrahasznosított hulladékok, folyamatos pörgés és lendületes zene áll​tak​ össze egy nagy egységgé, amiben mindenki megtalál​ta​, amire épp vágyik. Minek ennyi technológia körülöttünk, ha lehet testi erőből izzadásig zenélni? Ahogy a történelem során annyiszor, az emberiség ezúttal is a tűzben keresi a választ, de vajon merre vezet minket a tűz? Fémbe öltözött emberek, furcsa formák, éles vonalak nyomul​tak​ a közönség sorai között, miközben erőteljes ritmusok tör​ték​ meg a csendet, végtelen feszültséget szülve. A káosz és a zene közti határvonal nagyon vékony, és minden dobpergés egyetlen​ ​célt szolgál​t​: hogy élvezni tudd a csendet. Mikor a visszaszámlálás véget ér​t​, a színpadi díszlet egy nagy, lángoló vulkánná vál​t​, végtelen energiákat szabadítva fel, az eredmény pedig egy hatalmas tábortűz​ lett​, amit az immár láncaiktól megszabadult előadókkal táncolhat​t​unk körbe, közösen élvezve a csendet.


​A tüzijátékokkal és különféle pirotechnikákkal is megspékelt energikus előadást ugyan nem volt egyszerű képekbe foglalni - főleg a tömegnyomor közepette -, de azért megpróbálkoztam vele... :)


Fotók: Vatai Réka Tímea

-

 

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.