Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Megvan a Nagy-Szín-Pad! Győztese

Lezajlott az idei Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató versenye…

A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió szervezésében zajlott rendezvény fináléját csütörtökön este az Akvárium Klubban tartották, ahol három zenekar mérte össze tudását, a végeredményről pedig a közönség szavazatai döntöttek.

A döntő résztvevői a Bluebay Foxes, a Follow the Flow, valamint az Useme volt. A zenekarok húsz-húsz perces blokkját követően a közönség SMS-ben, Instagramon, illetve a nagyszinpad.com-on adhatta le a szavazatát.

A Nagy-Szín-Pad! Idei győztese pedig az - idén májusban harmadik nagylemezükkel jelentkező - Useme lett, akik a korábbi évek győzteseihez hasonlóan komoly fellépési lehetőségekhez jutottak; bemutatkoznak a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a Strand Fesztivál és a Campus Fesztivál nagyszínpadán, meghívást kapnak a Petőfi Zenei Díj 2019-es show-műsorába, amelynek az idei évben a Strand Fesztivál ad otthont, valamint saját, dedikált estét tarthatnak majd az Akvárium Klubban.

 

Az est folyamán több különdíjat is átadtak az M2 Petőfi TV által élőben közvetített show-műsor végén. A döntő résztvevői közül az MTVA díját a Bluebay Foxes kapta, ez a zenekar képviselheti Magyarországot a 2020-as groningeni Eurosonic Festivalon.

Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, a Nagy-Szín-Pad! két alapítója bejelentette: a Bluebay Foxes vendégzenekari meghívást kapott a Budapest Parkba, a USNK pedig szintén felléphet az Akvárium Klubban. Mindhárom döntős egy-egymillió forintos videoklip-támogatásban is részesült, az elődöntők valamennyi résztvevője pedig fellép a Sziget, a Telekom VOLT, a Strand és a Campus Fesztiválon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein.

 

Az idén hatodszorra megrendezett Nagy-Szín-Pad! célja, hogy a kiválasztott előadók karrierje lendületet kapjon. Az elődöntőket május 8-tól 11-ig rendezték, esténként két-két zenekar adott egy-egyórás koncertet az Akvárium Klubban. A Nagy-Szín-Pad!, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand Fesztivál Facebook-oldalán livestream segítségével lehetett a koncerteket nézni és hallgatni.

Az elődöntőkben a szakmai zsűri, a tíztagú Nagy-Szín-Pad! Crew tagjai 1-től 10-ig pontozták a produkciókat, a közönség tizenegyedik tagként voksolhatott három platformon (SMS, Instagram, www.nagyszinpad.com) az adott napon fellépőkre. A szavazatok összesítése alapján választották ki a három döntőst, majd hétfőn újraindult a voksolás a három döntősre, egészen a finálé végéig már csak a közönség szavazott. A három finalista mellett még a KosziJanka, a Nomad, a New Level Empire, a Stolen Beat és a USNK szerepelt a Nagy-Szín-Pad! idei mezőnyében.

A döntő vendégfellépője a Random Trip All Stars volt.

 

 

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.