Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Két év után visszatér a Thievery Corporation a Budapest Parkba!

Az elektronikus zenei formáció már többször koncertezett hatalmas sikerrel hazánkban. Két év után a Treasures from the Temple című új lemezükkel térnek vissza június 30-án a Budapest Parkba.

Nem sok olyan zenekar létezik a világon, akik több mint húsz éve úgy örvendenek töretlen népszerűségnek, hogy tulajdonképpen sosem volt igazán nagy rádiós slágerük, nagy költségvetésű videoklipjük vagy lemezkiadós támogatásuk. Pedig a Thievery Corporation a kezdetektől fogva független, saját kiadású lemezekkel jelentkezett, és így is sikerült milliókat eladniuk albumaikból és évről évre egyre nagyobb rajongói bázist kiépíteniük világszerte. Mindeközben a legkülönfélébb előadókkal dolgoztak együtt, mind például David Byrne, Perry Farrel, a Flaming Lips, Anoushka Shankar vagy Femi Kuti.Thievery Corporation @ Budapest Park 2017 - Fotó: Vatai Réka Tímea


Az 1996-ban Rob Garza és Eric Hilton által alapított Thievery Corporation a kezdetektől fogva egy igazán egyedülálló zenei világot hozott létre, amire az évek során csak egyre több réteg épült rá, tovább színesítve az így is rendkívüli hangzást. Ráadásul egy igen termékeny csapatról beszélünk, hiszen az elmúlt több mint húsz évben tíz kiváló stúdióalbumot tettek le az asztalra. Az igencsak sokszínű diszkográfiában olyan – sokszor tradicionális - stílusok keverednek, mint a dub, a bossa nova, a trip hop, az acid jazz és az elektronika. A washingtoni Thievery Corporation zeneileg úgy kalandozik tehát Jamaikában, a Közel-Keleten vagy akár Brazíliában, hogy a végeredmény egy érdekes, előremutató, mégis homogén egyveleg.Thievery Corporation @ Budapest Park 2017 - Fotó: Vatai Réka Tímea


„Az inspirál minket a legjobban, hogy látjuk, mennyi féle együttműködést és még mindig mennyi új embert vonz be ez a műfaj. Rendkívül kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy ennyiféle művésszel dolgozhattunk már együtt kulturális, szociális vagy politikai háttértől függetlenül, és azt vesszük észre, hogy a közönségünk talán még ennél is színesebb összetételű. Az emberek, akiket esetleg a zenénk hozott össze, számunkra pontosan akkora elismerést jelentenek, mint minden lemez, amit letettünk vagy a jövőben leteszünk az asztalra.”


A Thievery Corporation már többször koncertezett hatalmas sikerrel hazánkban. Két év után a Treasures from the Temple című új lemezükkel térnek vissza június 30-án a Budapest Parkba.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/584020042102663/


A jegyértékesítés március 22-én 9:00 órától indul.!


A két évvel ezelőtti parkos koncertről itt találjátok a képes beszámolót:

http://mentropia.hu/cikkek/otperc/ilyen-volt-a-thievery-corporation
 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.