Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Erdőmélyi vibrálás – Kolorádó II.

Nézzük tovább mi vár még ránk az idei Kolorádón…

Természetesen a külföldi előadók mellett számos már jól ismert, illetve feltörekvő hazai zenekar is szerepel a kínálatban. Stabil nagyszínpadosként érkezik a Volkova Sisters, a Middlemist Red, Ricsárdgír, valamint Szabó Benedek és a Galaxisok. Fellép még a Fran Palermo,  a We plants are happy plants, a The Qualitons, Dope Calypso, Rock Band for Old Men, Buster Keaton, a Slow Village, Sör és Fű, Wave Twins, The Keeymen, Felső Tízezer, The Négerz, az AVANT GANG, Krúbi, a Csaknekedkislány, Giliszta, a Buzi Kisfiúk, Deep Glaze, Gustave Tiger, a Kamikaze Scotsmen, Mayberian Sanskülotts, a Berriloom and The Doom, no és persze még sokan mások.

Az esti koncertek és bulik mellett civil programok, előadások és performanszok, illetve művészeti projektek is várnak minket a fesztiválon olyan alkotókkal, mint Szeri Viktor, FAQ Színház, Holy Olga, Gray Box, és még sok más kísérletező művész. „Nem egy kimondott összművészeti fesztivál kiépítése a célunk, sokkal inkább az, hogy kimozdítsuk a belvárosból a jelenleg alkotó és gondolkodó, társadalmi/politikai kérdésekben is aktív, de mégis a jó értelemben vett hedonista, életszerető generációt, a mai urbánus fiatalokat.”

„Olyan kollektívákat kértünk fel, akik azonosulni tudnak azokkal az értékekkel, amiket a Kolorádóval képviselni akarunk. Ilyenek a nyitottság, elfogadás, kritika a világgal és persze magunkkal szemben is.”

A produkciók legtöbbje tehát ma is aktuális kérdéseket dolgoz fel a lehető legkülönfélébb módon; a Gray Box kollektíva elsősorban performanszokkal készül, akárcsak a Feminin-Maszkulin Workshop színházi és vizuális elemekkel bővelkedve. Mindemellett jó néhány újszerű, - a fesztivál területét és hangulatát még egyedibbé és különlegesebbé varázsoló – projekt, különböző installáció is helyet kap. Az alkotók között találjuk: DEEPER, Marcio Kerber, Canabarro, Molnár Csaba, Vadas Zsófia Tamara, Vass Imre, Holy Olga,  és egy igen érdekes, az emberi árnyékokkal játszó interakcióval érkezik Nagy András.

A szervezők az idei szezonra egy különleges anyaggal is készültek; FESTIVAL FREAKS címmel videó készült Horváth Viktor, az elmúlt évek egyik legizgalmasabb hazai alkotó rendezésében, melyben némi fekete humorral fűszerezve szólítják meg a Kolorádó régi, valamint leendő közönségét (is).

Horváth Viktor így nyilatkozott a videórol: “A cél az volt, hogy ne direkt módon kommunikáljuk a fesztivál pozitív adottságait, hanem valami új, kreatív és szórakoztató módon, szem előtt tartva azt is, hogy a film önmagában is elég érdekes legyen ahhoz, hogy a Kolorádótól függetlenül is megállja a helyét.

A szuperhősökről szóló filmek már jó ideje instant siker recepteknek számítanak, függetlenül attól hogy a Christopher Nolan-féle, sötét, drámai vagy egy gazdag látványvilágú, szirupos, hollywoodi köntösbe vannak bújtatva. A mi esetünkben a "fesztivál freak" jelenséget értelmeznénk újra úgy, hogy a film nem a fesztiválokat halomra zabáló, karszalagjaikat évekig büszkén viselő arcokról, hanem fura szuperképességekkel bíró, helyüket nem találó fiatal mutánsokról szól.   

                       

Ezek a teljesen hétköznapinak tűnő lányok és fiúk, egymástól függetlenül, magányosan tengetik mindennapjaikat egy szürke nagyvárosban. A velük készült (ál)interjúk során világossá válik, hogy nemhogy nem örülnek a szuperképességeiknek, hanem azok egyenesen megkeserítik az életüket. Emellett főleg olyan élethelyzetekben látjuk őket, ahol kiderül, nem tudják pontosan hogy hasznosíthatnák ezeket a fura képességeiket a nagyvárosi forgatagban.

A film egy kissé borongós hangvételű mockumentary, négy, fura szuperképességekkel megáldott fiatalról. Bár a hangvétel elsőre komolykodónak tűnik, de az interjúk stílusa és a mutánsok szorongásokkal teli hétköznapjait bemutató jelenetek mindezt idézőjelbe helyezik.”

Már csak pár nap és kezdetét veszi az „erdőmélyi vibrálás”. Ne habozzatok hát, látogassatok el a hivatalos oldalra, a www.kolorado.hu –ra, ahol minden információt megtaláltok a fesztiválról.

 

Forrás: Kolorádó Fesztivál

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.