Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Az azúrhajú királylány

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy gazdag ország, s ebben a gazdag országban egy kékhajú királylány, kinek földig érő, azúrkék tincseiből színarany pillangók röppentek föl, ha táncolt…   Tovább »

A Nagy Sötétség

Történt egyszer, nagyon-nagyon régen, hogy a világra egyszer csak sötétség telepedett. Ember, kobold, tündér s manó egymást kérdezgette, mi lehet ez? A tündérek tüzet próbáltak csiholni, de mindhiába.   Tovább »

A barátságkő

Volt egyszer egy tűzkobold, történetesen úgy hívták: Éliász. Nos, ez a tűzkobold olyan komisz volt, hogy bármit is mondott, sose azt csinálta.   Tovább »

Karácsonyi angyalok

Ránéztem az órámra. Az éppen éjfélt mutatott. Elkéstem. Pedig annyira szerettem volna odaérni az éjféli mise elejére! Az emberek körülöttem sietve szedték a lábukat, hogy minél előbb a templomba érjenek, és hálát adjanak Istennek, amiért elküldte hozzánk a fiát. Én már nem siettem. Csizmám sarka hangosan kopogott a kövezett járdán, amint az embertömeggel sodródva Mór főterén sétáltam. Aztán megálltam. Előttem magasodott a város szívében egy dombon a katolikus templom, melyet sok apró, láthatatlan fényforrás világított meg. De engem mégsem az épület tekintélyes volta késztetett megállásra, sokkal inkább valami más.   Tovább »

A boszorkány, aki félt a vihartól

Pocakos viharfelhők gyülekeztek a pöttöm kis belső kert fölött és Bíborka a virágágyás fölé guggolva beleborzongott, megérezvén az eljövendő villámok erejét.   Tovább »

Szitakötőhercegnő

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy toronyba zárt királylány. De nem ám akármilyen, butuska királykisasszony, hanem egy nagyon is okos leányzó. Míg a többiek csak sírni és ábrándozni tudtak fogságuk alatt, ő rengeteg könyvet elolvasott, és megtanult még sakkozni is. Tanulmányozta a felhők és az eső tudományát, a falevelek művészetét, a tündértörténelmet, sőt, kitanulta még a manók legtitkosabb jelnyelvét is…   Tovább »

Egy fényképről

Volt egyszer egy boszorka, kinek senki sem tudta nevét, csupán a kertjét ismerték, a falevelek erezetén átcsillanó napsugarat, a tavasz illatú szelet, az ősz gyümölcseinek zamatát, és azokat a gyönyörű, meleg takarókat, melyeket a boszorkány maga varrt…   Tovább »

A legszebb Karácsony

A grófkisasszony roppant boldog volt, hogy sikerült a ruhákat megvarrni. Rávette édesapját, hogy este a kastély udvarán állítsanak fel egy hatalmas karácsonyfát, amely alá odatenné az ajándékokat. Meghívta a falubeli szegény családokat gyerekestül egy közös ünneplésre.   Tovább »

A gyémánt harmatcsepp

Köd ereszkedett a városra, óriási köd. Még a bérházak tetejét is megülte. A ködmanók szorgosan járták táncukat, a kávémanók nagyokat ásítottak, a párnamanók puha rojtok közé bújtak. Csak két tündérke görnyedt már órák óta egy rongyos, itt-ott megpörkölődött térkép fölé.   Tovább »

A pulóveres manók

Mese a lakótelepi szélfútta ősz hőseiről...   Tovább »


Érdemesek

 

 

csaladivilag

Szeriőz

Árnyékkormány

Hagyományok Újrahasznosítása

ad6kap6

Szociális bolthálózat