Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

"Öko-e vagy?" - PÁLYÁZAT FELHÍVÁS

A Reklámzabálók Éjszakája 2010-ben meghirdeti a „Zöld Ifjú Penge" kreatív alkotó versenyét, reklám- és rövidfilmek valamint poszterek, plakátok készítésére.

Kiírók:

Az Adeaters Média Kft., a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ), a WWF Magyarország .

 

Téma:

A 2010-es Zöld Ifjú Penge verseny központi témája: az Öko-e vagy?" kérdésre adandó válasz, azaz a környezettudatosság eszméjének és a fenntartható fejlődés fontosságának népszerűsítése.

 

Kategóriák:

 

FILM/VIDEO

1. Tetszőleges hazai vagy külföldi termék, szolgáltatás vagy szervezet népszerűsítését szolgálhaló reklámfilm, maximum 60 másodpercben. Az alábbi kategóriák közül legalább egyet kell választani:

 • Autóipar

 • Szórakoztató elektronika

 • FMCG

 • Telekommunikáció

 • Energetika

 • Kereskedelmi láncok

 • Szervezetek

 

A filmek tematikája és hangulata a zöldtudatosság, a fenntarthatóság és a környezet- és természetvédelem szellemiségét, vonzerejét valamint annak egyediségét kell tükröznie.

 

2. A környezettudatosság fontosságát kiemelő és azt népszerűsítő, társadalmi célú gondolatokat tartalmazó, másokat inspiráló és mozgósító rövidfilmek. (Ilyenek lehetnek: az energia- és nyersanyagforrások, az erőforrás-hatékonyság, a gazdasági paradigmaváltás, az klímaváltás, a környezetünk és a természet teherviselő képessége, a környezetipar, a környezettudatosság, a szelektív hulladékkezelés, a biodiverzitás megőrzése, a természeti erőforrások fenntartható kezelése, a fogyasztói magatartás, az oktatás és nevelés fontossága, a tudatos környezetvédelem, vagy a „zöld gazdaság" témáinak bemutatása.)

 

3. A környezet-és természetvédelem területén tevékenykedő („zöld") szervezeteket, társulásokat, alapítványokat népszerűsítő TCR és/vagy good will filmek.

 

POSZTER/PRINT

1. Tetszőleges hazai vagy külföldi termék, szolgáltatás vagy szervezet népszerűsítését szolgáló poszter, plakát készítése. Az alábbi kategóriák közül legalább egyet kell választani:

 • Autóipar

 • Szórakoztató elektronika

 • FMCG

 • Telekommunikáció

 • Energetika

 • Kereskedelmi láncok

 • Szervezetek

 

A beérkező pályaművek tematikája és hangulata a zöldtudatosság, a fenntarthatóság és a környezetvédelem szellemiségét, vonzerejét valamint annak egyediségét kell tükröznie.

 

2. Egyéni látásmóddal készített poszter a hazai környezet- és természetvédelem népszerűsítésére, elsősorban mások gondolkodásmódjának megváltoztatására és figyelemfelkeltésre. Az alkotás tükrözze az „ÖKO-E VAGY?" felfogás vonzerejét, szellemiségét, trendiségét!

 

Formátum:

Film/video:

DV-AVI fájlformátumban, 720x576-os felbontásban és flv-ben

Mobil telefonnal készült anyagokat is elfogadunk, a megfelelő formátumba konvertálva. Maximum 2perc hosszúságú, amennyiben sorozat maximum 5 rész,

 

Poszter/print:

Külterületi és beltéri megoldásokat egyaránt várunk. A jellemző, ill. a hagyományostól eltérő méretű tervek is beadhatóak. Fontos, hogy a nagyméretű alkotások esetében méretarányos kicsinyítést várunk.

Előírt formátum: pc-s tif 300 dpi, RGB és .jpg kiterjesztés.

 

A pályázók Integrált kampánnyal is nevezhetnek.

Az egyéni indulókon túl csapatok is indulhatnak max 5 fő

Határidő:

A kész alkotások leadása és a nevezés határideje: 2011. január 07. (péntek, 18:00 h).

 

A díjak átadására és az eredményhirdetésre a 2011-es Reklámzabálók Éjszakáján kerül sor, január 29-én.

 

Zsűrizés:

A beérkező pályaműveket jeles hazai filmes és marketinges szakemberekből álló zsűri értékeli.2011 januárjában a kiírási szempontoknak megfelelő pályamunkákat online nagyközönség szavazásra is bocsátjuk.

A zsűri elnöke: Sas István, filmrendező és reklámpszichológus

Az értékelés főbb szempontjai:

Az ötlet eredetisége (50%)

A környezettudatos szemlélet erősítésére vonatkozó üzenet érthetősége, tisztasága (25%)

A kivitelezés professzionális minősége (25%)

 

Díjazás:

A zsűri mindkét kategóriában külön győztest hirdet és az első tíz helyezést rangsorolja.

A kategórianyertesek közül a legjobbnak ítélt lesz az Ifjú Penge.

A nyertesek gyakornoki állást nyernek neves hazai vagy külföldi ügynökségeknél.

A honlapra feltöltött munkákra a közönség is szavazhat. (Közülük a pályázat kiírója egy nyertest hirdet, aki a rangos Közönségnyertes díjat nyeri el.)

 

Különdíj: lehetőség nyílik arra, hogy a legjobban sikerült alkotásokat ismert márkatulajdonosok vagy zöld szervezetek saját felhasználásukra átvegyék.

 

Nevezés:

A versenyre kizárólag saját alkotások nevezhetők be.

A versenyre magánemberként nevezhetnek egyének, illetve maximum 3 fős csapatok.

 

Egy pályázó (egyén vagy csapat) által beadható pályázatok száma 5, amely történhet bármely kategóriában.

(Tehát például 3 egyéni, plusz 2 csoportos pályázat.)

 

Minimális életkor: 16, maximális: 30 év. (A leadási határidő időpontjában betöltött életkor a mérvadó)

 

A nevezési lapot és pályázati anyagot (CD-n vagy DVD-n) postai úton az Adeaters Média Kft. irodájába kell eljuttatni (1022 Budapest, Csopaki utca 13.)

A nevezés ingyenes. (Nevezési díj nincs.)

 

Jogi vonatkozások:

 1. Kiírók jogosultak felhasználni a pályaműveket, az anyagon feltüntetve a pályázót. A beküldött nevezések az Adeaters Média Kft. tulajdonába kerülnek, ezeket a verseny szervezői jogosultak változtatás nélkül felhasználni, illetve könyvben, videokazettán, multimédia-eszközön, vagy internetes honlapon megjeleníteni.

 2. A pályázó a nevezési lap aláírásával szavatol azért, hogy a beküldött pályamunkák saját szellemi alkotásai, valamint nem sértik az európai uniós (beleértve a magyar jogrendszert is) törvényeket, etikai normákat vagy harmadik személyek jogos érdekeit, szerzői jogait.

 3. A fentiek betartásáért a nevező vállalja a büntető- és polgári jogi felelősséget és a jogkövetkezményeket.

 4. Amennyiben a pályamunkában szerepel létező termék, vagy jogilag védett márkajelzés logója, arculati eleme, a pályázat érvényességének feltétele a jogtulajdonos írásos hozzájárulása ezek szerepeltetéséhez, másodlagos felhasználáshoz.

 

Budapest, 2010. október 15.

 

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.