Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Öko-mesék

Ki mit gondol az őt körülvevő világról? Ki vesz róla egyáltalán tudomást? Milyennek látjuk, és főleg milyennek hisszük viszonyunkat vele? Ezeket a kérdéseket boncolgatja új cikksorozatunk, melyben ember és állat barátságáról (vagy épp rivalizálásáról) , a természetről alkotott képünkről, illetve a vele való mindennapi találkozásinkról vallunk.   Tovább »

Meghosszabbították az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjának pályázati határidejét

A díj összértéke 610 000 euró A nagy érdeklődésre való tekintettel az ERSTE Alapítvány mind a 12 országban meghosszabbította a pályázati határidőt 2010. december 15-ig.   Tovább »

"Öko-e vagy?" - PÁLYÁZAT FELHÍVÁS

A Reklámzabálók Éjszakája 2010-ben meghirdeti a „Zöld Ifjú Penge" kreatív alkotó versenyét, reklám- és rövidfilmek valamint poszterek, plakátok készítésére.   Tovább »

Balassi és a váras városok pályázat

Az európai Balassi-kultusz központja, a www.balassi.eu pályázatot hirdet önkormányzatoknak, civil közösségeknek a VI. Bálint napi Balassi-fesztiválhoz kapcsolódó rendezvény megszervezésére.   Tovább »

Ilyen volt - ilyen legyen! ötletpályázat

Május 22. a Biológiai Sokféleség Világnapja, ennek alkalmából a KvVM Biodiverzitás osztálya „Ilyen volt – ilyen legyen!”címmel pályázatot hirdet főiskolások, egyetemisták számára.   Tovább »

A nép, mely a Föld szívét védi – Mentropia.hu

A Mentrópia Kulturális Közhasznú Egyesület mondaíró pályázatot hirdet „A nép, amely a Föld szívét védi” címmel.   Tovább »

Antológiasorozat pályázati kiírás

A GonzoPress főszerkesztőjének ajánlásával   Tovább »

2. CINEPÉCS FILMMARATON

Készíts filmet 24 óra alatt, mobiltelefonnal vagy kamerával! Játssz és nyerj 1.000 eurót!   Tovább »

Keresik az Év fáját

Az Ökotárs Alapítvány Magyarországon először meghirdeti az Év Fája vetélkedőt, amelyre bármilyen magánszemély vagy csoport, szervezet jelölheti kedvenc fáját.   Tovább »

Egymásra lépni tilos alkotói pályázat

Mindenki lehet kisebbség. Szőkék, túlsúlyosak, mozgáskorlátozottak, siketek, romák, vallásosak, kisgyermekkel ügyet intézni akarók, idős közlekedők, a fővárosba látogató külföldiek… Budapesten 970 ezer nő, 60 ezer roma ember, 85 ezer fogyatékos személy, 540 ezer idős polgár, 468 ezer, a többségitől eltérő vallású (azaz nem római katolikus) ember él. Belőlük áll össze a lakosság nagy része: a többség a kisebbségek összessége. A sokszínűség ezért épp olyan fontos a Főváros, mint a természet számára. Hiszen épp ez a sokszínűség tesz minket érdekessé, értékessé. Ne legyünk hát érzéketlenek, vegyük észre, ha intoleránsan viselkednek egy személlyel egy csoporttal szemben! Vegyük észre, ha diszkriminálnak! Vegyük észre, ha mi magunk diszkriminálunk!   Tovább »


Érdemesek

 

 

csaladivilag

Szeriőz

Árnyékkormány

Hagyományok Újrahasznosítása

ad6kap6

Szociális bolthálózat