Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Vérpezsdítő ritmusok a VOLT Fesztiválon - Brincadeira Galéria

Az utóbbi pár évben - nagy örömömre - az utcaszínházak és különféle művészeti projektek is helyet kaptak a VOLT programjában; az idei év egyik legizgalmasabb társasága a spanyol Brincadeira volt, róluk érkezzen most egy képes beszámoló.

Improvizáció, mozgás, kísérletező kedv és érzelmek egyesülnek a vérpezsdítő ritmusokban, melyeket a Brincadeira dobosai varázsolnak elő hangszereikből. A társulat ütős együttesként jött létre 2004-ben a brazil kulturális mozgalom hatására Barcelonában. Idővel a csoport elkezdte bemutatni saját zenei alkotásait, folyamatosan kísérletezve a testbeszéd és a ritmusok elegyítésével.

 

Felléptek különböző nemzeti eseményeken, majd 2009-ben elindították társadalmi projektjüket, mely során fiatal tehetségeket karoltak fel mind szociális, mind szakmai szempontból, akiket 2013 végére a társulat tagjai közé emeltek és már velük közösen állították össze az új darabjukat. 

 

 

A barcelonai csapat hihetetlen energiával és jókedvvel vonult végig minden nap a Fesztivál területén kb. fél órás szettet adva a lelkes közönségnek. Egyik ilyen körútjuk alkalmával kaptam őket lencsevégre - jöjjenek a képek… :)

 

 

Fotók: Vatai Réka Tímea 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.