Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Ilyen VOLT a VOLT…

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is nagy sikerrel, látogatórekordot döntve zárt a Telekom VOLT Fesztivál; öt nap alatt összesen 148 ezren buliztak a soproni Lővér kempingben.

 

Immáron 24. alkalommal, minden eddiginél nagyobb látogatószámot felülmúlva zajlott le a VOLT. A látogatórekord már egy héttel a kezdés előtt borítékolható volt, hiszen a bérletek, és a pénteki napijegyek is elővételben elfogytak. A 20 világsztárt, valamint több mint 200 hazai előadót felvonultató, „Európa legjobb közepes méretű fesztiválján” 15.000 külföldi vendég is részt vett.

Ella Eyre @ VOLT  - Fotó: Vatai Réka Tímea

A fesztivál nyitónapján első alkalommal átadásra kerültek a Petőfi Zenei Díjak. Az élőben közvetített gálán fellépett többek között Ákos, Rúzsa Magdi, a Quimby, a Halott Pénz, a Punnany Massif, és még a bulibáró Kis Grofó is helyet kapott a színpadon. Habár, véleményem szerint ez az átadó volt a fesztivál egyik legfelejthetőbbre sikerült programja, az élő közvetítést közel egymillióan követték figyelemmel a Duna World, a Petőfi Tv és a Petőfi Rádió közvetítésében.

Az Év Férfi Előadója díjat Szabó Balázs, az Év Női Előadója díját Rúzsa Magdi kapta. Az Év Zenekara a Halott Pénz, az Év Dj-je Karányi, az Év Felfedezettje a Fran Palermo és Freddie lett. Az Év Koncertje díjat Ákos, az Év Klipje díjat a Welhello és a Halott Pénz „Emlékszem Sopronban” dala kapta, az Év Dala a Halott Pénz:Darabokra törted a szívem száma nyerte, míg az Életmű Díjat Bereményi Géza vihette haza. A díjátadó gálát Ella Eyre koncertje zárta.

VOLT 2016 - Fotó: Vatai Réka Tímea

Ahogy már megszokhattuk, idén is számtalan újdonsággal és újítással készültek a szervezők.

A nagyobb biztonság érdekében bevezetett karszalag és „beléptető” rendszerrel volt ugyan egy kisebb fennakadás a nulladik napon, de ezt leszámítva minden gördülékenyen, és egyszerűen működött. A „szigorított”, ellenőrzött beléptetés valóban adott egy plusz biztonságérzetet.

A múlt évben sikeresen debütált két nagyszínpados rendszer, melyen kisebb szünetekkel egymást váltják az előadók, idén is nagyon jól működött, főként, hogy az egymással szembeni elrendezés helyett idén kissé ferdén, egymás mellé helyezték el a nagyszínpadokat, így könnyebbé téve az átközlekedést. Véleményem szerint, magasan az egyik legjobb elrendezést kapta a fesztivál az eddigi történetében.

Habár az infrastruktúra bővült, és többek között nagyobb mennyiségű zuhanyzó és wc állt rendelkezésre, ezek nagy része 1-2 nap után szinte használhatatlanná vált. Az továbbra is kérdés, hogy ez az „eszközök” nem megfelelő minősége, vagy az emberek kulturálatlansága okán van-e így.

VOLT 2016 - Fotó: Vatai Réka Tímea

A legnagyobb újdonságnak számított, 35 méter magas VOLT EYE óriáskerék, valamint a Civil Zóna „bejáratánál” felállított Folk színpad is nagy sikert aratott a fesztiválozók körében, akárcsak a Rossmannos Habparty, melyhez stílszerűen világítós partykellék is járt.

A kánikulát lassan megszokva, az időjárásra nem lehetett panaszunk, leszámítva az utolsó napi égszakadásos durva lehűlést. Sajnálatos módon pont erre a napra „időzített” a nagy eső, pedig véleményem szerint a záró napi line-up volt a legjobb. Öröm az ürömben; a defekt miatt későbbre tolódó Prodigy így megúszta ez esőt. Számomra igen nagy boldogság, hogy a srácoknak több évnyi majdnemhogy unalmas, egy kaptafára „készült” koncertjeik után, sikerült végre egy igazán ütős bulit összehozniuk. De természetesen a Prodigy mellett számos kiváló koncert és program VOLT a VOLTon, köztük Damien Rice is, aki egymaga, több hangszert megszólaltatva egy igazán zseniális koncertet hozott össze. Kiemelném még a Live produkcióval visszatérő, a közönséget igencsak megtáncoltató Sigma csapatát, a Stereo MCS-t, a Bohemian Betyarst, valamint a pénteki Belga koncertet követő Necc Partyt is, ahol 90-es évek pop slágereire együtt „csapattuk” az Iron Maiden-egyenpólós rockkerekkel.

Véleményem szerint, akárcsak a Sziget, a VOLT mainstream irányba való „elmozdulása”, és ezáltal a látogató közönség megváltozása is hagy némi kivetnivalót maga után, de (még) mindig lehet találni kiváló programokat, valamint „igazi” fesztiválarcokat is.

Szóval ismét jól VOLT a VOLT :), találkozunk jövőre, július 4-e és 8-a között!

Damien Rice @ VOLT - Fotó: Vatai Réka Tímea

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.