Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Friss Hús 4.0

Kiosztották a 4. Friss Hús rövidfilmfesztivál díjait. A versenyprogramba beválogatott magyar és nemzetközi rövidfilmek március 30. és április 3. között kerültek levetítése a budapesti Toldi moziban.

 

Az egyre nagyobb érdeklődéssel övező Friss Hús fesztiválon a tavalyi évhez hasonlóan, az animációs és az élő szereplős filmek idén is közös blokkokban, de külön kategóriában versenyeztek. A magyar programba összesen 30 alkotás került be, melyek közül a győzteseket a vasárnapi záróünnepségen hirdettek ki. Három fődíjat adtak át: a legjobb magyar élő szereplős, a legjobb magyar animációs, és a legjobb nemzetközi élő szereplős/animációs filmnek járó díjat.


A magyar alkotásokat Tomasz Sliwinski Oscar-díjra jelölt lengyel filmrendező, Marija Milovanovic, az Oscar-jelölő Vienna Independent Shorts filmfesztivál menedzsere, és Szirmai Gergely videoblogger zsűrizte.


A díjnyertes alkotások:


·         Ferenczik Áron: Szabó úr (legjobb magyar rövidfilm)

·         Bucsi Réka: LOVE (legjobb magyar animáció)

·         Fyzal Boulifa: Rate me (legjobb nemzetközi rövidfilm)

·         Deák Kristóf: A legjobb játék (Lovas Nándor-díj – a pitchfórum legjobb filmterve)

 


A zsűri által kiemelt alkotások:


Az élőszereplős szekcióban:

·         Oláh Kata: En passant (a műfajok közti átmenet határán megmaradó, dokumentarista jellegű ábrázolásmódjáért)

·         Szilágyi Fanni: Fehér Farkas (a befogadóra tett erős hatásért)


Az animációs szekcióban:

·         Kopasz Milán: Beyond (aprólékos, minden részletre kiterjedő képi világáért)A Legjobb animációs rövidfilm díját Bucsi Réka: Love című kisfilmje kapta!

Forrás: Facebook/Friss HúsA legjobb rövidfilmnek járó díjat Ferenczik Áron, egy érzékek nélkül élő férfi különös életét bemutató, Szabó úr című rövidfilmje kapta, míg a legjobb magyar animációért járó elismerést Bucsi Réka LOVE című lírai alkotása nyerte el, melyet az idei Berlinalén mutattak be.


A legjobb nemzetközi rövidfilmnek járó díjat Fyzal Boulifa brit rendező Rate me című 17 perces alkotása nyerte el. A nemzetközi szerkció zsűrijét, Petr Horákot, valamint a filmesztéta Gyenge Zsoltot „lenyűgözte a film nyers és experimentális formanyelvének radikalitása”.


A fesztiválon a második Magyar Pitchfórumra beérkező pályázatok, - fejlesztés alatt álló rövidfilmek tervei – is elbírálásra kerültek. A szakmai zsűri tagjai, Deák Dániel Daazo-alapító, Kovács Gábor producer, Köbli Norbert forgatókönyvíró és Taschler Andrea producer, Deák Kristóf: A legjobb játék című filmtervét díjazta.

  

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.