Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Világsztárokkal ünnepel a VeszprémFest! III.

A jubileumi évet a Grammy-díjas Joss Stone koncertje zárja, míg az új helyszínként bemutatkozó Jezsuita Templomkertben három estén át Lajkó Félixxel és vendégművészeivel találkozhatunk.

A VeszprémFest zárónapján egy kiváló soul és r&b énekes-dalszerző, Joss Stone lép színpadra.

Stone mindössze 15 éves volt mikor leszerződött egy kiadóval és egy évvel később piacra dobta bemutatkozó, The Soul Session címre hallgató albumát, amelyet beválogattak a Mercury Prize 2004-es jelöltjei közé. Ez évben jelent meg második albuma, a Mind Body & Soul, ami meghozta számára első Grammy jelölését, és amin helyet kapott legsikeresebb, You had me címet viselő dala is. További lemezeivel is kiemelkedő sikereket ért el; „aranyat-érő” Introducing Joss Stone-t  követő negyedik és ötödik korongja is bekerült a Bilboard Top 10-be.

Több mint 15 éves pályafutása alatt 14 millió lemezt adott el világszerte, kétszeres Brit Awards és Grammy-díjas - többszörös jelölésén túl -, és többek között olyan kiváló zenészekkel dolgozott együtt, mint James Brown, Mick Jagger, Robbie Williams, Rod Stewart, Damien Marley, A. R. Rahman, Gladys Knight, Solomon Burke, Blondie, Smokey Robinson, és Melissa Etheridge. Közreműködött Jeff Black és Ringo Starr albumán is, fellépett a SuperBowl-on, valamint énekelt Grammy díjátadón is.

Stone vegetáriánus és bátran kiáll számára (is) fontos ügyek mellett, számtalan projektben szerepel, többek között a PETA szervezetét is támogatja. Jelenleg hetedik, Water For The Soul elnevezésű albumával járja a világot, ennek a Total World Tour-nak a keretében látogat el Veszprémbe is.

Az idei évtől új helyszínként, az 1747-ben épült jezsuita templom kertje is csatlakozik, ahol három estén át, három különböző felállással Lajkó Félix ad koncertet vendégművészek közreműködésével.

A Vajdaságból származó, Liszt Ferenc-díjas zeneszerző és hegedűvirtuóz Lajkó Félix a lengyel Volosi formációval lép színpadra a fesztivál nyitónapján.

A nemzetközileg is elismert lengyel VOLOSI minden kategóriától mentes olyan egyedi és eredeti stílust alkotott, mely egyszerre modern és tradicionális, klasszikus és népi, kárpáti gyökerekkel rendelkező jazz improvizáció. Olyan muzsika, amelyben természetesen keveredik a klasszikus és népi vonószene, így ehhez Lajkó Félix az első pillanattól kezdve könnyen kapcsolódott.

Közreműködik:

Lajkó Félix – hegedű

Krzysztof Lason – hegedű

Stanislaw Lason – cselló

Zbigniew Michalek – hegedű

Robert Waszut – nagybőgő

Jan Kaczmarzyk – brácsa

Második este a New Yorkban élő svájci dobos, Jojo Mayer lesz a vendégművész. A világ legjobb dobosai közt számon tartott Mayer jazzmuzsikosként kezdte, majd más műfajok neves képviselői mellett belekóstolt többek között a drum’n’bass, a jungle, és az afrikai törzsi zene világába is. Igen érdekes estének nézünk elébe… J

A Lajkó Félix 3 Arca koncert-sorozat utolsó, pénteki napja kizárólag Lajkó Félixről fog szólni. Szóló estjén több mint 25 éves pályafutásából kapunk egy kis összefoglalót tömérdek improvizációval spékelve.

A finom borok és a gasztronómia szerelmesei az idei évben sem maradnak élmények nélkül; immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a VeszprémFest kísérő 10 napos rendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok. Az Óváros téren július 6-15 között naponta 3 ingyenes jazz koncert mellett a balatoni régió borászatai, valamint a kézműves gasztronómia képviselői várják a látogatókat.

Fellépők: Pocsai Kriszta Quartet, Finucci Bros feat. Myrtill, Hajdu Klára Quartet, Tom Stormy Trió feat. Petrovna, Temesi Berci feat. Köles Eliza, Koós-Hutas Áron E.T. Project, Vintage Dolls, Falusi Mariann, Pankastic!, Éliás Gyula Jr. és zenekara, Jar of Soul, Mojo Workings, Medicolor, The Bluesberry Band, Singer Street, Tóth Vera, Gájer Bálint, és még sokan mások.

 

Forrás: VeszprémFest

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.