Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

​Online elérhető rövidfilmekkel jelentkezik a Friss Hús

A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál szervezői minden nap egy korábbi díjnyertes filmet osztanak meg a közönséggel az esemény honlapján.

 

 

"Közel egy év telt el a tavalyi fesztivál óta, amikor több száz tehetséges filmalkotó munkáját mutathattuk be a filmszerető nézőknek. A Friss Hús Budapest évek óta ugyanakkor, a Húsvét előtti időszakban tölti meg programokkal a Toldi tereit.

Az elmúlt hetek eseményei nyilvánvalóvá tették számunkra, hogy át kell gondolnunk, lehetséges-e az idei fesztivál lebonyolítása úgy, hogy mindenki – alkotók, szervezők és a közönség is - teljes biztonságban érezze magát.


Nehéz napok vannak mögöttünk, hiszen fantasztikus filmkínálat és remek programok álltak össze, amiket szeretnénk a lehető legtöbb embernek megmutatni.

Ugyanakkor – a Kormány lépéseinek iránya is efelé mutat – hiszünk benne, hogy nemcsak akkor kell jó és felelős döntést hoznunk, amikor szakmai szemmel válogatunk a hozzánk érkező filmek közül, hanem akkor is, amikor szervezőként mások biztonságát és nyugalmát kell a figyelmünk középpontjába helyeznünk.


A koronavírus miatt kialakult helyzetben nem maradt más felelős választásunk, mint elhalasztani a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, ami a terv szerint március 23-29 között lett volna.

Célunk, hogy egy későbbi időpontban mindenképp megrendezzük a 2020-as Friss Húst – járványügyi helyzettől is függően hamarosan bejelentjük az idei fesztivál alternatív időpontját.


Hogy a nézőink addig se maradjanak rövidfilmek nélkül, a Friss Hús ideje alatt a fesztivál korábbi díjnyertes és klasszikus filmjeit online tesszük elérhetővé. A válogatást a Friss Hús honlapján és Facebook oldalán lehet figyelemmel kísérni." - áll a Fesztivál hivatalos közleményében.


Az esemény főszervezője, Deák Dániel videóüzenetben is tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a kialakult helyzet miatt online elérhetővé tesznek korábbi Friss Hús filmeket.


A naponta kikerülő filmeket itt és itt lehet követni, mindenkinek nagyon jó szórakozást! :)

 

​​


 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.