Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Ünnepel a FEZEN (is) III.

Nos, azt már tudjuk, hogy a jubileumi FEZEN Nagyszínpadain olyan nemzetközi előadókkal találkozhatunk, mint Alice Cooper, Saxon, Blind Guardian, Therion, The Offspring, House of Pain, valamint Shaggy. Nézzük, hogy a kik csatlakoznak még az illusztris fellépő sorhoz.

 

A Fesztivál harmadik napján egy igazi „bulibanda”, a Russkaja veszi birtokba a színpadot. A formáció nem csak a zenei világát illetően multikulturális, ötvözi a tradicionális orosz folk muzsikát a polkával, a ska-val, valamint a metállal, hanem a tagjait tekintve is, hiszen különböző nemzetiségű zenészekből áll össze. A 2005-ben alakult Russkaja rengetegszer járt már hazánkban, a csapat idejüknek nagy részét a színpadon tölti évi közel 200 koncertet adva, így nem csoda, hogy igazi „bulibandának” nevezik őket. Legújabb, Kosmopoliturbo című nagylemezük augusztus 4-én, a FEZENbeli fellépésük után egy nappal kerül a boltok polcaira.

A 60-as, 70-es évek blues-zos, pszichedelikus rockzenéjét idézi a svéd Blues Pills együttese. Debütáló – Blues Pills – névre hallgató albumukkal elsősorban Németországban, illetve Svájcban értek el kimagasló sikert, felléptek a híres Monterux-i Jazz Fesztiválon is. 2016-os, Lady in Gold korongjukkal pedig már nem csak az európai, hanem az észak-amerikai fesztiválokat is meghódították.

Főként a Deep Purple kedvelőinek körében nem lehet ismeretlen a Glenn Hughes név. Az angol basszusgitáros – énekes és dalszerző közel 50 éves pályafutása alatt megszámlálhatatlan formációban, valamint különböző zenei projektben mutatta már meg sokoldalú tehetségét. A Deep Purple feloszlását követően, 1977-ben kezdett szólóként kiteljesedni, hatalmas sikereket aratva. Legutóbbi anyaga tavaly jelent meg Resonate névvel.

Ismét „hazalátogat” az Ignite. A Téglás Zoli vezette kaliforniai, melodic-hardcore banda tagjai már közel 25 éve zenélnek együtt, és körbeturnézták – mondhatni – a fél világot, több mint 40 országot érintve. Dalszövegeikben gyakran visszatérő politikai, valamint társadalmi témák, nem csak a zenei világukban töltenek be fontos szerepet, hiszen a zenekar több nemzetközi (segély)szervezetet is támogat.

Egy egészen más műfajba „ugorva” jutunk el a szülinapos FEZEN utolsó külföldi fellépőjéhez, a Scooter-hez. A legsikeresebb német előadónak számító elektronikus trió, 1993-as alakulásuk óta rengeteg díjat bezsebelt, és több, mint 30 millió lemezt adott el világszerte. H.P. Baxxter és csapata szintén gyakori vendég nálunk, évi több alkalommal is nosztalgiázhatunk velük.

…és ha már a Scooter-nél, valamint a nosztalgiánál tartunk, a fesztivál zárónapján egy egészen különleges Retro Partiban lehet részünk, Betty Love, Kefir, a Fresh lányok, az UFO, valamint az Animal Cannibals közreműködésével.

A hazai zenekarok közül – a már korábban említettek mellett – Nagyszínpad(ok)ra lép: Irie Maffia, Ocho Macho, Brains, Ladánybene 27, Vad Fruttik, Punnany Massif, Halott Pénz, Welhello, Majka & Curtis, Kelemen Kabátban, Paddy and The Rats. A Petőfi Sátorban találkozhatunk többek között Péterfy Borival, Belgával, The Carbonfools-al, Anna & The Barbies-al, Honeybeast-el, és Ganxsta Zolee-val.

Az „ünnepi” lista tehát hosszú, a teljes és részletes programért, valamint minden egyéb szükséges információért mindenképpen látogassatok el a www.fezen.hu oldalra.

Tehát 2017. augusztus 2 és 5 között vár a 20. jubileumi FEZEN Fesztivál. :)

 

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.