Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Ünnepel a FEZEN (is) II.

Nézzük tovább, hogy milyen programokkal készülnek még a 20. FEZEN szervezői…

 

Bár az első bejelentett nevek – Alice Cooper, Saxon, Blind Guardian, Therion -, elsősorban a metál szerelmeseinek kedveztek, a sokszínű felhozatalnak köszönhetően más műfajok is képviseltetik magukat.

Aki a kilencvenes évek végén volt tinédzser, annak bizonyára nem lehetnek ismeretlenek a Pretty Fly (for a White Guy), a Why Don’t You Get a Job?, és a The Kids Aren’t Alright című slágerek… igen, ők a The Offspring. A punk-rockban utazó kaliforniai zenekar tagjai habár 1984 óta zenélnek együtt, az igazi áttörést és világhírnevet a kilencvenes évek közepe, illetve vége hozta el nekik, elsősorban az Americana (1998) című korongjuk. Sikerük és lendületük – mondhatni – azóta töretlen, világszerte több mint 40 millió lemezt adtak el. A FEZEN utolsó napján lépnek színpadra, hogy a jól ismert, régi nóták mellett, egy kis ízelítőt adjanak jelenleg készülő, legújabb albumukból.

Ki ne ugrált volna még önfeledten egy hatalmas tömeg közepén a Jump Aroundra?! Az ikonikusnak számító dal előadói, a House of Pain is tiszteletét teszi Székesfehérváron. A legendás hip hop trio – Everlast, Dj Lethal és Danny Boy nem csak együtt, hanem külön-külön, szólóként illetve más formációkban is bebizonyította már sokoldalú tehetségét. Most a Jump Around 25. évfordulójának alkalmából turnézzák körbe a világot és látogatnak el hozzánk a rajongók legnagyobb örömére.

Érkezik a fúziós reggae egyik legfontosabb alakja, Shaggy. A tengerészgyalogosból lett jamaikai énekes 25 éve van a pályán, és olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint az Oh Carolina, a Bombastic, vagy az It wasn’t me. Az már biztos, hogy egy igazi jamaikai partihangulat fog eluralkodni a fesztivál pénteki napján.

Egy kicsit a hazai vizekre evezve: szintén hatalmas buli várható a hosszú évek óta tömegeket „megmozgató”, töretlen sikerű Tankcsapdától is, akik a FEZEN születésnapja alkalmából egy különleges műsorral készülnek. Több év kihagyás után visszatér a fesztiválra az Ossian, érkezik Csongor Bálint az USEME, illetve a Rage Against The Machine by Subscribe produkciókkal, valamint, természetesen itt lesznek a „keményebb” zene itthoni képviselői is, úgymint a Fish!, Lord, Road, Depresszió, Kalapács, Alvin és a Mókusok, Leander Kills, Moby Dick, Watch My Dying, no és persze sokan mások!


 


 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.