Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Ünnepel a FEZEN (is)

Az idei nyár egyik különlegessége, hogy számtalan hazai fesztivál jubilál, köztük a 20. születésnapját ünneplő FEZEN is.

 

Hol: Székesfehérvár, MÁV-pálya

Mikor: 2017. 08.02 - 08.05

Mennyiért:  07.10-ig: Napijegy: 8.290 Ft Bérlet: 16.490 Ft Diákjegy: 4.990 Ft Diákbérlet: 15.490 Ft

              08.02-ig: Napijegy: 8.690 Ft Bérlet: 16.990 Ft Diákjegy: 4.990 Ft Diákbérlet: 15.990 Ft

Hivatalos oldal: http://www.fezen.hu

 

 

A Fehérvári Zenei Napok 1997-ben, egy „egyszínpados” rendezvényként indult, és ma már az ország egyik legmeghatározóbb fesztiváljává nőtte ki magát. Az elmúlt két évtizedben, a hazai zenekarok mellett, külföldi sztárzenekarok hosszú sora tette már tiszteletét Székesfehérváron, többek közt Al Di Meola, a Deep Purple, a Dream Theater, a Him, a Machine Head, és a Judas Priest rajongói is láthatták már kedvencüket élőben.

Természetesen az idei év is sok sztárfellépőt tartogat számunkra, és a már jól megszokott módon, 4 napon át, 5 helyszínnel, köztük két nagyszínpaddal várja a látogatókat a fesztivál. A felhozatal ismét elég színesre sikeredett, így a rock-metal vonal mellett más műfaj szerelmesei is megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb programot.

A szervezők első bejelentése mindjárt egy igazi „nagyágyú”, Alice Cooper volt, aki több mint 40 éves pályafutása alatt közel 60 millió lemezt adott el világszerte, és olyan előadókra gyakorolt hatást, mint pl. a Kiss, King Diamond, Marilyn Manson, vagy éppen Ozzy Osbourne.

A jellegzetes megjelenéséről is elhíresült rock ikon 1997-ben koncertezett legutóbb Magyarországon, így 20 év kihagyás után tér vissza, méghozzá a FEZEN Nagyszínpadára.

Érkezik egy másik legenda, illetve legendás együttes is, az angol Saxon zenekar. Alice Cooperhez hasonlóan, ők is a hetvenes évek óta zenélnek, és kiemelkedő szerepet töltenek be a brit heavy-metal új hullámában. Igazán nagy sikereiket a nyolcvanas években érték el, mikor az Egyesült Államokban olyan zenekarok kíséretében turnéztak, mint a Mötley Crüe és a Krokus.

Legutóbbi nagylemezük 2015-ben került a boltok polcaira Battering Ram címmel.


Németország legsikeresebb metál csapata, a Blind Guardian is színpadra lép a fesztivál első napján. Zenéjüket a korai években inkább a power és trash, később a szimfonikus metál elemeire építő együttes két éve jelentkezett új anyaggal, mely a Beyond the Red Mirror címet viseli.

Ha már szimfonikus metálnál tartunk; nehezen lehetne jobb példát említeni a műfaj képviselőjére, mint a svéd Therion zenekart, habár karrierjük kezdetén még a keményebb, death metal vonalon mozogtak. Zenei világukban igen fontos szerepet töltenek be a mitologikus utalások, és a különböző görög, német, valamint skandináv legendák.

A csapat 2007-ben járt már nálunk, akkor a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál keretein belül léptek színpadra, melyről készült felvétel kiadásra is került.

A „jubileumi” felhozatalnak köszönhetően már csak pár száz bérlet elérhető, így semmiképpen sem érdemes az utolsó pillanatra húzni a jegyvásárlást. A legfanatikusabbak pedig kezdhetik előkeresni a korábbi karszalagjaikat, ugyanis aki az elmúlt 10 vagy 15 évben a FEZEN-en bulizott és ezt a belépőivel igazolni is tudja, azokat VIP belépő, és további értékes ajándékok várják.

Tartsatok velünk legközelebb is, mikor tovább szemezgetünk a 20. FEZEN fesztivál kínálatából.


 

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.