Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Negyed évszázados a Sziget VI. – HURTS és minden, ami kimaradt…

Mivel lehetetlen küldetés lenne felsorolni és bemutatni az összes helyszínt valamint programot, amivel a Sziget az idei évben is vár minket, ebben az utolsó kis összefoglalóban a teljesség igénye nélkül vesszük sorba a továbbiakat…

 

Mielőtt folytatnánk a programokban való kalandozást, jöjjön egy friss hír: Gazdára talált a Nagyszínpad kiadó helye; augusztus 13-án 19:30 kezdéssel a Hurts veszi birtokba a színpadot. A manchesteri szintipop duó szinte hazajár hozzánk, a legtöbb fesztiválra már ellátogattak, mi több, pár napja koncerteztek legutóbb kishazánkban. A régi kedvencek mellett bizonyára számos új nótát is hallhatunk majd tőlük, hiszen elkészült az új nagylemezük, mely várhatóan szeptemberben kerül a boltok polcaira.

Nézzük akkor tovább a kínálatot. A nagyobb zenei helyszínek közül itt van az elektronikus zene Mekkája, a Telekom Electronic Beats Aréna, mely a jubileumra is elképesztő bulikat tartogat többek között olyan előadók társaságában, mint Oliver Heldens, W&W, Sunnery James & Ryan Marciano, Maurice West, Nervo, Bassjackers, Paul van Dyk, Steve Aoki, Don Diablo, vagy Bakermat.

Szintén az elektronikus zene dominál a raklapokból épült Colosseumban, ahol 7 napon át váltják egymást a dj-k, déltől egészen hajnalig.

A legtöbb magyar bandának otthont adó Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál Színpad idén is elhozza a hazai élvonal legismertebb zenekarait, valamint színpadra lépnek a 2017-es Nasz-Szín-Pad! tehetségmutató résztvevői is.

Az Európa Színpad olyan – elsősorban külföldi – zenekarokat vonultat fel, melyek hazájukban ugyan már nagyobb népszerűségnek örvendnek, viszont nemzetközi viszonylatban még kevésbé ismertek. A Sziget Európa Színpadán játszva lehetőséget kapnak, hogy bemutatkozzanak a nemzetközi közönségnek (is). Ismertség ide vagy oda, szerintem minden évben nagyon sok kiemelkedően tehetséges banda lép itt fel, így erősen ajánlott – szerintem – ide ellátogatni.

Reggeli jóga, tánc- és afro dobtanítás, interaktív workshopok, autentikus afrikai előadások, reggae zenekarok és soundsystemek; idén is rengeteg érdekes programmal vár minden szitizent az Afro-Latin-Reggae-Falu.

Új külsővel és tartalommal jelentkezik a tavalyi Blues kocsma. The Music Box névre keresztelt helyszínen továbbra is a Blues zene lesz a főszerepben, de immáron egy új, egyedi színpaddal és koncepcióval.

Idén is varázslatos lazulásban lehet részünk a különleges dekorációkkal és fényekkel díszített Sziget Beach - Cökxpôn Chill Garden –ben. A non-stop programok között itt is lesz jóga, megannyi workshop és előadás, csoportfoglalkozások, no és persze rengeteg zene.

Az Alternatíva Kempingnél ismét lesz Lighstage fiatal európai zenekarokkal, a francia Apéro Camping bejáratánál pedig Apéro Színpad számos program, és különleges szolgáltatás kíséretében.

A pörgős bulik kedvelőit a Budapest Park Tribute Színpad, a meghitt hangulat, a visszafogottabb muzsika, és a közös éneklést keresőket pedig a Tábortűz várja, ezúttal a Civil sziget központi terén.

A magyar hagyományokból, virtusból, ételből és italból ízelítőt adó Hungarikum Falu 2017-es témája a Születésnap lesz, így a programok e téma köré szerveződnek majd.

A helyszínek és programok sokaságát idén is tovább szinesíti a vizuális kultúra jelenléte, az Art of Freedom pályázat nyertes tehetségei évek óta díszítik a fesztivált különleges építményeikkel, szobraikkal, valamint installációikkal.

A 25. jubileum alkalmából egy új, mozgó helyszín érkezik a fesztiválra. A Sziget 25 Cruisin igazi „táncos” városnézést biztosít majd, hiszen Dj-k sokasága váltja egymást, miközben gyönyörködhetünk a budapesti panorámában.

Újdonságok hosszú sorával vár még az idei Sziget, a már megkezdett környezettudatos tevékenység folytatásaként, idén már 5 Recyclin Centerben válthatjuk be ajándékokért az összegyűjtött szemetet, megszűnnek a műanyag tálak, evőeszközök, illetve zacskók, idén fából és lebomló anyagból készült eszközöket használunk majd a fesztivál területén. A Sziget az Európai Fesztiválszövetség Take a Stand nevű kezdeményezéséhez is csatlakozott, melynek lényege, hogy a fiatal generációk figyelmét felhívják többek között a kulturális toleranciára, a kisebbségekkel szembeni szolidaritásra, valamint a kölcsönös tanulásra való nyitottságra.

Nem kell már sokat aludni, hiszen 3 hét múlva kezdődik a 25. – nekem már 17-ik ! J ! - Sziget, és bizony jó sok mindennel készülnek idén is a szervezők. A részletes program, illetve minden fesztivállal kapcsolatos információ megtalálható a jól ismert, hivatalos oldalon, a www.sziget.hu – n.

Búcsúzóként pedig érkezzen John Travolta és Olivia Newton-John ikonikus Grease betétdala a 2016-os Sziget szitizenek előadásában.

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

2018. október 8. 17:36
Poids est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre moelle bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la flanerie de votre corps.
www.cialispascherfr24.com/generique-cialis-sans-ordonnance/


Érdemesek

 

 

csaladivilag

Szeriőz

Árnyékkormány

Hagyományok Újrahasznosítása

ad6kap6

Szociális bolthálózat