Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Már csak 15-öt kell aludni és megnyitja kapuját a VOLT

Június utolsó keddjén kezdetét veszi a 27. Telekom Volt Fesztivál, ahova még 14-én délig! kedvezményesen lehet jegyeket és bérleteket vásárolni…

Ahogy azt már megszokhattuk, június utolsó hetében a VOLT Fesztiváltól hangos Sopron, pontosabban a Lővér Kemping, ahol idén is számos külföldi és hazai előadó teszi tiszteletét.


A Fesztivál fő helyszíneként szolgáló Telekom Nagyszínpad műsorát a dán-svéd power-metál Amaranthe indítja, majd érkezik a Papa Roach, egy kis old-school hip-hoppal a Cypress Hill, végül a Slipknot.

A második napon, június 27-én az idei Nagy-Szín-Pad győztese, az Useme kezd, őket követi a Punnany Massif, a Tankcsapda - 30 éves Születésnapi Koncertje, majd a gitár-legenda Slash.

Pénteken színpadra lép az Irie Maffia, Majka, a Will.i.am vezette Black Eyed Peas, majd a német lemezlovas Robin Schulz.

A zárónapon Byealex és a Slepp kezd, utánuk Rúzsa Magdi majd a Halott Pénz 15 - Jubileumi Fesztiválshow lesz műsoron, végül a Parov Stelar swinges bulijával búcsúzunk a Nagyszínpadtól.

Az NKM - Petőfi Rádió Színpad ez évben is elsősorban a hazai előadók terepe lesz, bár itt is megfordul jó pár külföldi zenekar is. Szerdán színpadra lép a Run Over Dogs, az Elefánt, az Ivan & the Parazol, a Bagossy Brothers Company, a Welhello, a Subscribe, végül jön a Tesco Disco.

27-én csütörtökön a Middlemist Red indítja a napot, utánuk a Trillion, majd a több mint 30 éves múlttal rendelkező amerikai rock csapat, az Ugly Kid Joe következik, érkezik a Belga, a német Jan Blomqvist Band, a francia dj Martin Solveig, a szintén elektronikus zenében utazó belga Lost Frequences és Metzker Viktória.

Pénteken igen hosszú nap elé nézünk; indít a Ricsárdgír, majd az Anna & the Barbies, a Hiperkarma és a Quimby lép színpadra. Késő este érkezik a Lost on you énekesnője, LP, a Brains, majd tovább folytatva - főként a d’n’b - (az) őrületet érkezik Angliából Friction és a The Prototypes & 2SHY Mc, végül hajnali négykor kezdetét veszi Ian Autorun és Statik Dj szettje.

Szombaton egy külföldi csapat, az osztrák Shivering Fit kezd, majd érkezik az Anima Sound System, az AWS, a Fish!, Road, Vad Fruttik, végül az elmaradhatatlan Necc Party-val zárul a műsor.

A  Magenta Színpad műsorában egyaránt megtaláljuk a magyar zenei élet - főként - alternatív bandáit, többek között Péterfy Bori & Love Band-et, az Apey & the Pea-t, a Fran Palermot, vagy éppen a Paddy and the Rats-et, de ezen a színpadon lépnek fel az idei Nagy-Szín-Pad verseny jelöltjei is, ide érkezik Kruder & Dorfmeister duója és a Kollektiv Turmstrasse, valamint ezen a helyszínen kapott helyett a Total Dance - Volt Edition Fesztivál is, ahol mások mellett találkozhatunk a 2Unlimited-del és a Culture Beattel is.

A Sopron Színpadon  már a nulladik napon, azaz június 25-én kedden is lesznek koncertek; a fellépő zenekarok között szerepel a 15. Születésnapi koncerttel érkező francia bossanova zenekar, a Nouvelle Vague, és az osztrák elektro-folk csapat, a !DelaDap is, de itt fog fellépni - mások mellett - Barabás Lőrinc Quartet, Szabó Benedek és a Galaxisok, Magashegyi Underground, The Qualitons, Ocho Macho, Random Trip és a Kiscsillag is.


A Liget Klub különféle programokkal készül: koncertek mellett lesz Dumaszínház, beszélgetős és felolvasó műsor, valamint a Táp Színház is érkezik egy izgalmas produkcióval.

Idén is minden nap Detox Jógával indít a Diákhitel Kávézó, majd jön a Festiquiz és ezt követően inspiráló történeteket és / vagy különféle társadalmi és kapcsolati problémákról szóló előadásokat hallgathatunk neves szakemberektől.

Természetesen a szervezők idén sem feledkeztek meg a gyerekekről, hiszen megannyi, érdekesebbnél érdekesebb programokkal készülnek számukra is. Lesz Fesztiváltúra, PomPom Party, Játszóházak, rajz- és építő versenyek, gyermek tehetségkutató, bábszínházak és különféle workshopok is.

Egyszóval rengeteg mindennel vár a fesztivál, mindenki találhat kedvére valót akár kicsi, akár nagy! :)

Ha további helyszínekre vagytok kíváncsiak, vagy részletesebb programokról olvasnátok, látogassatok el a Fesztivál hivatalos oldalára, a www.volt.hu oldalra!

Ne feledjétek, 14. Péntek délig elérhetőek még a kedvezményes jegyek! 

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.