Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Ma még nem késő kilátogatni a UbikEklektik Fesztiválra

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az UbikEklektik Összművészeti Fesztivált a pest megyei Zsámbékon.

A csütörtökön kezdődött, és a mai nappal véget érő fesztiválra még nem késő kilátogatni, hiszen az utolsó nap is jó néhány érdekes programot tartogat számunkra.

“Az Ubik alapvetően egy közösségi művészeti rendezvény, amit ebbe a sci-fis, mitologikus kerettörténetbe ágyaztunk. Ez egy eszköz a fesztivál alapcéljához, hogy hasonló-különböző és különböző-hasonló embereket megismertethessünk egymással, összeköthessük őket, és adjunk nekik valami alapot, amiről el tudják kezdeni a közös beszélgetést, közös gondolkodást, akár közös alkotást. Ha ez utóbbi megvalósul, elértük, amit szerettünk volna, és minden a helyén. A lényeg maga a fesztivál, az együttlét. Minden programunk ezt hivatott segíteni.” - Görög Miklós, főszervező.

Nyitóceremóniától a Záróceremóniáig, világzenétől az elektronikus zenéig, kortárs tánctól a színházig, számháborútól az együttállásig mindent megtalálunk a fesztivál programjában. A délutáni programok:

Vasárnapi színházi előadások:​​


szeptember 1 | 17.00  ÜBÜ FC – A Döntő, A Vígkarma társulat előadása


A Vígkarma Debrecen egyik legfiatalabb független színházi alkotóműhelye – 2014 januárjában alakult, és a Debreceni Egyetemi Színház égisze alatt próbál és hoz létre előadásokat. Rendszeresen fellép független színházi és egyetemi színjátszó fesztiválokon. Übü FC – A Döntő című előadását Paál István Diplomával értékelték a FEST-Feszten, 2017 novemberében, valamint Alkotói Díjjal a balassagyarmati XXXVI. Madách Imre Irodalmi és Színjátszó napokon „a klasszikus abszurd meglepő, szellemes újragondolásáért.” 

Alfred Jarry drámáiból ismert Übü papa (itt Übübá) és neje stadiont gründolnak és futballművészeti akadémiát rémálmodnak bele. Az előadás a kisübük döntő mérkőzése kezdőrúgástól lefújásig. 


Előadják: Barta Viola, Gáll Levente, Halmi Gábor, Jármi Bence, Marczin I. Bence, Marton Sándor, Szabó Dániel, Szurdoki Péter 

Rendezte: Halmi Gábor szeptember 1 | 20.00 BOHÓC KERESTETIK, A Nyitott Kör előadása


Két idejétmúlt, régóta nélkülözött bohóc egy állásinterjúra érkezik. Filippo a domináns és Nicollo a hunyász. A sivár váróterem az érvényesülés igyekezetében előbb csatatérré, majd képzeletbeli poronddá, végül egy bűntény helyszínévé válik. Abszurd átmenet humor és dráma, színház és cirkusz között. A világhírű román-francia író, Matei Visniec groteszk drámája nyomán...felnőtteknek. 


Nicollo: Kroó Balázs

Filippo: Császár Réka

Egy Néző: egy néző

Jelmez: Szűcs Edit

Maszk: Larion Oscar

Bohóctechnika: Meszlényi-Bodnár Zoltán

Szöveg: Matei Visniec és Valcz Péter 

Fordító: Tömöry Péter

Rendező: Valcz Péter  A fesztiválra kilátogatók mindenképpen készüljenek készpénzzel, mert technikai okok miatt a kártyás fizetés nem működik a rendezvény területén!

 

A fesztivál fb oldalát itt éritek el, a hivatalos oldalt pedig itt. :)

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.