Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Kezdődik a Sziget!

Már csak pár óra, és hivatalosan is megnyitja kapuit Európa egyik legfontosabb, többszörös díjnyertes fesztiválja, a Sziget! :)

Habár már vasárnap este elindult a beköltözés és már több mint tízezren elfoglalták sátorhelyüket, hivatalosan csak szerdán, augusztus 8-án nyit a fesztivál. Ahogy az lenni szokott, idén is hetekkel a kezdés előtt már javában zajlott az építés, hetvenhat hektáron nyolcezer ember szorgoskodott és szorgoskodik jelenleg is, hogy felépüljön, elkészüljön a Sziget, és fogadja a több mint 100 országból érkező látogatókat. Az előzetes jegyeladások alapján ez évben is rekordot dönt(het) majd a Fesztivál, a látogatók közül várhatóan 120 ezer külföldi lesz, és a hollandokat megelőzve az angolok lesznek legtöbben a magyarok után. A látogatószám növekedésével évről évre a színpadok, a sátrak méretét is növelik a szervezők – az adottságokhoz mérten – így a Nagyszínpad előtt mintegy 60 ezer szitizen tud majd bulizni, az A38 sátor férőhelye 15 ezerre, míg a Bacardi Arénáé 11 ezerre nőtt.

Megérkeztek az első lakók a Szigetre...

Az Art of Freedom pályázatra ez évben is rengeteg tehetséges művész jelentkezett, akik segítenek izgalmasabbnál izgalmasabb Sziget látványvilág megteremtésében. Több mint 100 különböző művészeti alkotás, egyedi szobor és funkcionális térinstalláció díszíti a területet, 40 km-nyi fényfüzér és lampionok sokasága ad hangulatvilágítást.

Számos újdonsággal is készülnek a szervezők és a támogatók is – melyekről korábban részletesebben írtunk már. Érkezik Re:Pohár és számos környezettudatos megoldás, illetve újítás, mellyel a fesztivál ökológiai lábnyomát igyekeznek csökkenteni, immáron a karszalagon elhelyezett chippel is fizethetünk, amit mobil applikáció segítségével is feltölthetünk, yoo! néven köszönthetjük a Toi Toi!-ként megismert mobilvécéket, és új ízekkel, sör-meglepetésekkel készül a Dreher is. Természetesen ezek mellett rengeteg más új dolog vár minket, de ez év legfontosabb „újítása”, a Love Revolution szellemisége, fontos üzenete, a „Szeretet Forradalma„ kampány, ami egy „nagy közös ünnep, boldog és békés ünneplése annak, hogy tudjuk közösen képesek vagyunk elérni, hogy erőszak és félelem nélkül élhessenek az emberek szerte a világban, hogy egy élhetőbb Földet hagyjunk utódainkra, hogy az alapvető emberi jogok mindenhol sértetlenek maradhassanak, hogy szűnjön meg az előítéletesség és a kirekesztés” – áll a Sziget kiáltványában!

Épül-Szépül a Sziget Nagyszínpada...

Az idei Sziget - mint írtuk – jóval nagyobb büdzséből gazdálkodhatott, így egy igen erős Nagyszínpados line-up-ot (is) sikerült összehozni a temérdeknyi program mellett. Kiemelt Nagyszínpados fellépők: Lykke Li, Kendrick Lamar, Bonobo, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Liam Gallagher, Dua Lipa, Kygo, Shawn Mendes, Arctic Monkeys, The War on Drugs,

Az A38 sátor is kiváló koncertekkel vár, itt lesz többek között: Asaf Avidan, Lemaitre, Seasick Steve, Aurora, Fink, Wolf Alice, King Gizzard & the Lizard Wizard, Desiigner, La Femme, Zara Larsson, Fever Ray.

A Világzenei Színpadon lesz Les Négresses Vertes, Jewish Monkeys, Labrassbanda, Varttina, Transglobal Underground, Plaza Francia Orchestra, Ifriqiyya Electrique, és sok-sok különleges külföldi csapat.

…de a végtelenségig lehetne sorolni a helyszíneket, koncerteket, színházi és táncelőadásokat, workshopokat, különböző nem zenei és civil programokat. Látogassatok el a www.sziget.hu-ra és szemezgessetek a programkínálatból! :)

 

A hőség csak a strandon elviselhető...

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.