Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Karantén-Ajánló a hétre

Online programajánló az elkövetkezendő pár napra…


​2020. április 28. Kedd Háló Jazz Club - Fábián Juli és a Gyárfás Trió - 19:00


A Hálo Jazz Klub 11 és fél év folyamatos működés és a 109. klubest után egy időre leállásra kényszerült. Ezentúl minden kedden koncertfelvételekkel jelentkeznek a Hőskorból, a magyar jazzélet élvonalbeli művészeivel!

A koncertek megtekinthetők a Háló Youtube csatornáján.

További infó itt.Barabás Lőrinc Quartet & Takuya Kuroda 20:00


A Barabás Lőrinc Quartet új lemezének bemutató koncertjén különleges vendégművész csatlakozott a zenekarhoz Takuya Kuroda személyében. A japán trombitás, ahogyan azt a nem sokkal korábban megjelent albumának címe is hirdeti, a jazz, a post-bop, a neo-soul, a hiphop és az elektronikus zenei stílusok között cikázik. Barabás Lőrinccel közös koncertjük izgalmas zenei találkozásnak ígérkezik.

A felvétel a Müpa 2018. március 21-i koncertjén készült.​​


Az előadás megtekinthető a Müpa Facebook és Youtube csatornáin.Caramel karanténkoncert 20:00


5 dal Caramel kedvencei közül, meghitt hangulatban. Zongorán kísér: Norbert Kardos. 

A koncert Caramel YouTube oldalán tekinthető meg.

További infó itt.PIM az A38 Hajón - Deck: György Alida, Pejin Lea, Kalandor 20:00


Április 28-án ismét friss hangok találkoznak egymással a Deck-szériában: bemutatkozik György Alida szerzői ez meg az, Pejin Lea és a Kalandor zenekar. A Petőfi Irodalmi Múzeummal közös zenei-irodalmi crossover estet az A38 Hajó YouTube-csatornáján követhetitek live streamen.


György Alida első kötetét már idén kézbe vehetjük, ősszel jelenik meg a FISZ Fiatal Írók Szövetsége és az Erdélyi Híradó Kiadó közös gondozásában. A magyar-komparisztika szak elvégzése után film- fotóművészet és média szakon tanult, jelenleg drámaírás mesterképzést végez Marosvásárhelyen.


Pejin Lea első kötete Nyugati csiga körfűrésszel álmodik címmel jelent meg 2017-ben, jelenleg a második köteten dolgozik. Szociológiából diplomázott Szegeden, a versíráson kívül zeneszerzéssel és versek megzenésítésével foglalkozik.


Indie folk és alternatív vonalon mozog a borszéki Kalandor zenekar. A formáció feltűnt az X-Faktor 2019-es szériájában, azóta új dalokon, videóklipeken és első kislemezük anyagán dolgoznak.


Közreműködik Fehér Dániel színművész. Az program szervező-szerkesztői a SoundCam Productions és Szente Anita, a PIM munkatársa. A Deck-szériát online, live streamünkön keresztül követhetitek!


További infó itt!​2020. április 29. SzerdaA Bence kalandjai a Sárga Fotelben - Livestream koncert 21:00


Kéthetenként live koncert egy sárga fotelből, meglepetésekkel.

További infó itt és itt!​2020. Május 01. PéntekMóser Ádám erkélykoncert élő közvetítés 17:00


Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

További infó itt!G Ras & The Planeteerz // Lemezbemutató // TRIP Karantén Koncert 18:00


Április 22-én a Föld Napján jelent meg az örök lázadó reggae énekes G Ras ’Rebel For Life’ című nagylemeze. Lejjebb rövid leírást is találtok az anyagról.


A TRIP hajón május 1. pénteken a teljes G Ras & The Planeteerz zenekarral mutatják be az albumot élőben, persze live streamelve egy spéci TRIP-féle karantén koncert keretében.


A live stream természetesen ingyenes lesz, de önkéntes adománnyal, vagyis támogató jeggyel hozzá tud bárki járulni, illetve közvetlenül a fellépőket is lehet támogatni itt:

-a lemez online megvásárlásával – gregorygras.bandcamp.com

-a gyönyörű kézzel festett képeket (Fari Shanti - Liviy Warrior) és a dalszövegeket tartalmazó lemez-kiskönyv megrendelésével – g.ras.riddim@gmail.com

-az egész projekthez/küldetéshez kisebb-nagyobb hozzájárulással: patreon.com/gregorygras

vagy itt:

Komáromy Gergely

Magnet Magyar Közösségi Bank

16200106-11536686-00000000


A lemeznek eléggé magától értetődően a tágabb értelemben vett (életreszóló) életért lázadás, a szeretet és tudatosság jelenkori forradalma a témája zöld mozgalomtól a vegánságon át a testi-lelki felszabadulásig, a totális összeomlás után/helyett az emberiség új korszakát elhozó, valódi igazságosságon, fenntarthatóságon, együttérzésen, összefogáson alapuló radikális rendszerszintű társadalmi-politikai-gazdasági paradigmaváltásig.

Vagyis nem is lehetne időszerűbb most, hogy a korona-járvány révén van egy nagy megtorpanás, leállás, tisztulás, számvetés, jelentős változtatásra hajlandóság, ami egyébként így az emberiség nagy lehetősége, utolsó esély, mentőöv is lehet, ha élünk vele.

A felvételek nagy része, és a teljes keverés és master a Little Zion Studio-ban készült Vas Misi 'Don Miguel' vezényletével, G Ras zenekara, a The Planeteerz tagjaival.

Rajtuk kívül szerepel jópár más kiváló együttműködő előadó és producer is az albumon, pl. az itthon is jól ismert Dub Fx, vagy a jamaikai Selah és Ras-I.


További infó itt!2020. Május 02. SzombatYOULÏ Live 19:00


Horányi Juli második karanténkoncertje. A műsor tematikája: magyar nyelvű dalok és olyan feldolgozások, melyekhez Juli írta a magyar dalszöveget.


További infó itt és itt!Gothicat Festival#2 // Live Stream 22:00


A Gothicat Festival második része is különleges fellépőket hoz el az online színpadokra. Többek között fellépp a Soviet Soviet, a Kælan Mikla, Sigue Sigue Sputnik, a Sixth June és még sokan mások. Május másodikáig pedig még bővül a névsor.


További infó itt és itt!Ötödik Emelet Fesztivál 3. (Insta Live) 20:00 - 21:00


Megy tovább a 10 perces Instagram Live minikoncertekkel, de ezúttal egy 20 percessel zárul. A szervezők és a zenészek arra is biztatnak titeket, hogy lazításképp nyugodtan hemperegjétek végig ezt a kicsit több mint egy órát akár a kádban, ahogy ezt a nagyon menő coverükön Rumi Zsófi is megálmodta, és ahogyan a legutóbbi estén Hó Marci is zárta a performanszát.


20:00-20:10 Papaver

https://www.instagram.com/whatispapaver/


20:10-20:20 Ohnody

https://www.instagram.com/ohnody/


20:20-20:30 Kristóf Norbert

https://www.instagram.com/norbert_kristof/


20:30-20:40 Anne Shirley Supersad

https://www.instagram.com/anneshirleysupersad/


20:40-20:50 Nagy Emma + Nagy Gergő / Passive Collider

https://www.instagram.com/passive_collider/


20:50-21:10 iamyank solo piano set

https://www.instagram.com/miotanovesztedahajad/


És akkor mi is a teendőtök?

Annyi csak, hogy 2020. május 2-án, szombaton este 8-kor vegyétek elő a telefonotokat vagy üljetek egy tablet elé, és a megadott linkekre kattintva a megadott időpontban már be is csatlakozhattok a koncertekbe. Vagyis minden minikoncert a fellépők saját Insta-oldalán zajlik majd.2020. Május 03. VasárnapThe Hour of Relief - Live Sound Relaxations 20:00


iamyank a nappalijából folytatja a Soul Healing Session-öket, ami azért jó, mert így mindenki hozzájut ezekhez a különlegesen nyugodt, csendes, befelé figyelésre késztető muzsikákhoz.


További infó itt!

 

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.