Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Újra 5 Nap Jamaica!

Július 24-e és 29-e között ismét megrendezésre kerül az egyetlen, az igazi, és az utánozhatatlan LB27 Reggae Camp! :) Nézzük, mi vár ránk az első két napon.

Július utolsó hetében Ceglédfürdő ismét egy különleges hellyé alakul át, ahol a béke, a szeretet, és az összefogás jegyében merülhetünk el egy kicsit Jamaica zenei világában és kultúrájában. A tavalyi évhez hasonlóan ismét 2 nagyszínpadon és további 3 helyszínen várnak minket a zenei fellépők, napközben pedig számos különféle program közül választhatunk: játszóháztól kezdve a kézműves és ügyességi foglalkozásokon, a táncos, a dobos és beszélgetős programokon, a teázón, a mozin és a különféle árusokon át lesz itt minden, ami szem szájnak ingere. …no és persze ott a strand is. :)

A Fesztivál első napján a nagyszínpad még ugyan szünetel, de a RaStage-en elindul a RegGaeneráció-s Nap. Elsőként érkezik a Pentele Ska Club, majd egy hip-hop akusztik formáció, a No credit, utánuk Miskolc legfiatalabb reggae zenekara,a Before the Last, a RE-G Soundsystem-et a Burkus König dubzenekar váltja, utánuk jön a RE-G zenekar, az estét pedig az Engineers Sound szettje zárja.

A Dub Sound Systemek helyszínén, a DUB Yardon Dr Analóg indítja a napot, Csehországból érkezik Ras Ikel, itt lesz a Tribal Soul Sound valamint Áfonya & DreadHead, őket követi Jahfar majd Hertical Youth, végül színpadra lép egy igazán sokoldalú, harminc éves zenei pályafutást felmutató birminghami előadó, Dj-producer, Murray Man.

A szerdai nap már teljesnek mondható, mivel minden helyszín bekapcsolódik a programba. A Nagyszínpad rögtön egy erős fellépőlistával kezd: „bemelegítésként” itt lesz Sky Fanatic Meets Sitgan, őket G Ras & Fyah Rebels követi, majd jön – számomra az egész fesztivál legizgalmasabb előadója – Julian Marley & The Uprising. Bob Marley gyermekeként, akárcsak testvérei, ő is már egészen fiatalon a zene megszállottja lett. 20 évesen jelentette meg debütáló albumát Lion in the Morning címmel, melyen számos elismert előadó működött közre. Az albumot egy sikeres szóló, majd Damien testvérével közös turné követte. Pályafutása alatt másik testvérével Ziggyvel, - aki pár napja koncertezett hazánkban, és akiről hamarosan felkerül a galéria :) -  illetve annak zenekarával a The Melody Makers-szel és a The Wailers-zel is együtt dolgozott, valamint közreműködött Lauryn Hill The Miseducation Of Lauryn Hill című albumán is. 1999-ben kiadott, Bob Marley dalokat tartalmazó remixalbuma platinalemez lett. Ezt követően még két szólóalbumot adott ki, 2003-ban a Time & Place-t, majd 2009-ben az Awake-t. A tavalyi, elmaradt koncertjét pótoló jamaikai énekes, dalszerző-producer bizonyára egy felejthetetlen élménnyel kárpótol majd minket.

A Marley fiú után a hip-hop és funk elemekkel színesített reggaet játszó Manaky hármasa zárja a nagyszínpad műsorát. A RaStage-en Duckshell kezd, után a különleges Céanne Akusztik és az utcazenészekből összeállt Balchicanos, a Speakers of Zion együttese, végül Mark Rousing és barátai pörgetik a lemezeket.

Jahfar indítja a szerdai napot a DubYard-ban, majd Hemperor, Ras Tacskó, Gumilap, ismét Engineers Sound, Infra, Romániából ZO, Tuff Steppas, az éjszakába pedig a lengyel Connection to Foundations vezet minket.

 

Részletes programok és minden fesztivállal kapcsolatos infó: http://www.reggaecamp.com

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.