Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Újdonságok az idei VOLTon

Már nem kell sokat várnunk és megnyitja kapuit az ország második legnagyobb és legkedveltebb fesztiválja, a soproni VOLT.

 

Mi sem bizonyíthatná ezt jobban, minthogy az idei, 26. alkalommal megrendezésre kerülő eseményre is hatalmas az érdeklődés; a szervezők előreláthatólag 150.000 fesztiválozót várnak Sopronba, ráadásul a csütörtöki „Iron-Maiden-nap”-ra már hetek óta elfogytak a jegyek. A többire korlátozott számban, de kaphatóak még jegyek, illetve idén először, 3, 4 és 5 napos bérletek is válthatók.

Az új bérlet- és jegytípusok mellett természetesen sok más újdonsággal, újítással is készültek a szervezők: új helyszínként érkezik a VOLT Kertmozi, a Magenta1 Színpad és a Secret Garden, a Visegrádi Csoport Magyar elnöksége záróeseményeként cseh, lengyel és szlovák zenekarok mutatkoznak be, a Hello Hungary Village-ben pedig a legismertebb magyar Youtuberekkel találkozhatunk mind az öt napon át. Mindezek mellett a VOLT idén egy fontos társadalmi kezdeményezést is útjára indít.

„Telházasnak ígérkező napokkal várja vendégeit június 26-tól a soproni Telekom VOLT Fesztivál. A legnagyobb érdeklődés a Depeche Mode első hazai fesztiválfellépését kíséri, rajongók ezrei készülnek az évek óta várt Avenged Sevenfold debütáló koncertjére, vagy éppen Steve Aoki , a Limp Bizkit, a Hollywood Undead, a Hurts, Alan Walker és a Clean Bandit showjára. Eközben az Iron Maiden  napjára már hetekkel ezelőtt minden jegy elkelt és a bérletek is nagy ütemben fogynak. Rekordszámú látogatóra, legalább 150.000 vendégre számítunk.” – mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT alapító-főszervezője.

 

 

Az újítások között szereplő Hello Hungary Village igen egyedülállónak számít a fesztiválok körében; a legnépszerűbb hazai YouTuberek közül négyen – köztük Viszkok Fruzsi és Szirmai Gergő Barni – beköltöznek a VOLTra, hogy élőben közvetítsenek és bemutassák a fesztivált, valamint Sopron városát a lelkes követőiknek. A közvetítések és a videók színtere a PlayIT YouTubecsatornája lesz, de a fesztivál hivatalos facebook oldalát is érdemes nyomon követni.

„A fesztiválok, ugyanúgy mint más rendezvények, attrakciók, élmények, megmozdítják az embereket. A magyarokat arra inspirálják, hogy induljanak útnak határon belül, a külföldieket pedig arra, hogy Magyarországra jöjjenek és fedezzék fel az országot. Fesztiválokra ma már jóval szélesebb közönség jár, mint pár évvel korábban. A koncertező fiatalokon túl magyar és külföldi családok, gyerekek és idősebbek is tartalmas nyaralásként töltik idejüket ezeken a programokon. A 25 éves Telekom VOLT Fesztivál pedig Magyarország egyik legnagyobb múltú, legpatinánsabb kulturális eseménye.”  - mondta el Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

 

 

 

 

Az eddigi évek során is már számos civil szervezet és program helyet kapott a fesztiválon, hogy tájékoztatást adjon, felhívja a látogatók figyelmét bizonyos problémákra. Idén egy új kezdeményezés indul; 2018-tól a VOLT minden évben egy fontos társadalmi ügyet tűz a zászlajára.

„A VOLT vendégei a koncertek, a bulik és a fesztivál élményei mellett nyitottak arra is, hogy olyan emlékeket is hazavigyenek magukkal, amelyek beépülnek a hétköznapjaikba. Ezért éreztük azt, hogy a fesztiválunk remek terepe annak, hogy idén az autizmussal élők életkörülményeinek javítására hívjuk fel a figyelmet. Az Út a Mosolyért Alapítvánnyal közösen 30.000 fesztiválozónak és fellépőnek adjuk át az idei VOLT egyik színes jelképét, a VOLT-füzért, amely erre a fontos kérdésre hívja fel a figyelmet.” – mondta Fülöp Zoltán, a VOLT másik házigazdája. Az átadott VOLT-füzérek után 100-100 Forinttal támogatja az Út a Mosolyért Alapítványt a MOL.

 

 

A VOLT fesztivállal egyidőben ér véget a Visegrádi Csoport magyar elnőksége, ennek keretében pedig V4-es országok képviselte zenekarok lehetőséget kapnak a nemzetközi bemutatkozásra. A Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny döntősei, az Apey & The Pea, Antonia Vai és az NB cseh, lengyel, valamint szlovák fesztiválokra kaptak meghívást, míg Sopronba érkezik a cseh Skyline, a szlovák Walter Schnitzelsson  és a lengyel ClockMachine.

 

Az új helyszínként bemutatkozó Magenta1 Színpad kora délutáni talkshow-in találkozhatunk a Vad Fruttikkal, a Margaret Island-del, a Punnany Massiffal, a Welhelloval és a Halott Pénzzel is, a kivetítőkön nyomon követhetjük a 2018-as labdarugó világbajnokság mérkőzéseit, este meg sok-sok DJ fellépéseből válogathatunk. A Depeche Mode koncertje után ide érkezik a Deadcode & Friends vendégeként Black Asteroid is Amerikából.

A Színpad mögötti erdőben található Secret Garden elnevezésű, szintén új helyszínen is rengeteg titkokkal és meglepetésekkel teli program vár minket, a nyűzsgésből való kiszakadásra pedig a VOLT MOZI kínál lehetőséget; klasszikusok, kultfilmek és kasszasikerek is egyaránt vetítésre kerülnek.

 

 

A Magyar Telekom névadó főtámogatóként hosszú évek óta kiemelkedő szerepet tölt be a fesztivál életében. Idén egy olyan webes felületet tesznek elérhetővé a komfortzonankivul.hu címen, amely segít eligazodni a fesztiválozóknak a hatalmas, elsősorban zenei programkínálatban. Emellett pontgyűjtő játékra is invitálnak minket, a nyeremények között pedig fesztiváljegyek és különféle fesztiválkellékek is szerepelnek.

 

Idén is bővül a „Csillagok” száma; 2018-ban a Depeche Mode veheti át Ef Zámbó István egyedi alkotását, amelyet később Sopron belvárosában helyeznek el, illetve a fesztivál ideje alatt avatják fel a Linkin Park 2017-es székét.

 

 

Ahogy azt már megszokhattuk, a szervezők évről évre próbálják egyre komfortosabbá és környezettudatosabbá varázsolni a fesztivált. Ennek jegyében a VOLT-on is megjelenik idén a re:pohár, azaz a cserélhető pohár, amivel gyakorlatilag eltűnik a pohárhulladék a rendezvény helyszínéről, ezzel többszázer eldobható műanyagpoharat váltanak ki a szervezők.

A korábban megismert VOLT Fesztivál – iOs és Android platformra is ingyenesen letölthető - applikáció idén is a segítségünkre lesz abban, hogy naprakész információkat kapjunk az aktuális eseményekről, tudni- és látnivalókról, valamint személyre szabottan elkészíthessük a saját programtáblázatunkat.

 

Szintén fontos újítás, tulajdonképpen a FestiPay fizetőkártyát kiváltó, karszalaggal való fizetés. A rendszer lényege, hogy a karszalagok RFID chippel lesznek felszerelve, így amellett, hogy minden belépési jogosultságot tartalmaznak, a fizetési funkciót is magukban foglalják. Tehát megszűnik a Festipay kártyáért fizetendő 500 Ft-os letét és a feltöltéshez/visszaváltáshoz való sorbanállás is, hiszen a mobil-applikáción keresztül fel tudjuk majd tölteni a karszalagunkat. Emellett természetesen egyérintéses Pay-Pass bankkártyákkal továbbra is fizethetünk a fesztivál teljes területén. …és ha már a bankkártyáknál tartunk. A Mastercard-VOLT Diákjegy Program keretein belül 2018-ban minden magyar tanulói/hallgatói jogviszonnyal rendelkező diák jelentős kedvezménnyel vásárolhatja meg napijegyét, bérletét a fesztiválra.

 

 

 

 

 

Forrás: Volt Fesztivál

 

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.