Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Ismét rekordot dönt a SZIGET

Habár még el sem kezdődött a Sziget, de máris rekordot döntött, illetve újabb látogatórekordra készülhetnek a szervezők, hiszen már másfél hónappal a kezdés előtt elkelt az összes bérlet a fesztiválra.

Helyszín: Budapest, Hajógyári-sziget

Időpont: 2016. Augusztus 10 – 17. között

Jegyárak: Napijegyek 18.000 Ft-tól

Hivatalos oldal:  http://sziget.hu/fesztival

Sziget 2016 - Fotó: Vatai Réka Tímea

Aki szeretne részese lenni a Sziget-életérzésnek és ellátogatni a fesztiválra, annak iparkodnia kell, mivel már csak napijegyek kaphatóak, és azok is csak korlátozott számban, napi 25 ezret adnak ki. A tempós jegyfogyásnak köszönhetően több teltházas nap várható, de az is előfordulhat, hogy minden nap kiteszik majd a megtelt táblát. A napi teltház 90.000 főt jelent, ennyi ember megfelelő színvonalú ellátására alkalmas a Hajógyári-szigeten ideiglenese kialakítható infrastruktúra és a programhelyszínek befogadóképessége.

A bérletek egyébként már a fellépők bejelentése előtt elkezdtek fogyni, tehát a szervezőknek egyre inkább sikerül elérniük, hogy a Sziget-életérzés miatt érkezzenek a látogatók a fesztiválra.

A bérleteladások alapján, az elmúlt két évhez hasonlóan idén is tovább nőtt a hazai látogatók száma, de még mindig a külföldi vendégek vannak többségben; 98 országból vettek jegyet az idei Szigetre.  

De nem csak a közönség nemzetközisége garantált. Az idei évben több mint 1500 program várja a fesztiválozókat, az előadó művészek pedig a világ legkülönbözőbb részeiről érkeznek, több mint 60 országból. A programfüzet betelt, és napi bontásban már megtalálható a fesztivál hivatalos oldalán.

Leningrad @ Sziget 2014 - Fotó: Vatai Réka Tímea

A kétszer elnyert „Legjobb Nagyfesztivál” díj után idén a „Legjobb zenei felhozatal” díját is megkapta a Sziget a European Festival Awards gáláján. Ezek után nem könnyű még jobb fesztivált szervezni, de a szervezőket ismerve mindent megtesznek azért, hogy túlszárnyalják az előző évi teljesítményüket.

A Nagyszínpadon többek között olyan szupersztárokkal találkozhatunk majd, mint Rihanna, Muse, David Guetta, SIA, Hardwell, Noel Gallegher, The Last Shadow Puppets, Skunk Anansie, Sigur Rós, The Lumineers, Die Antwoord, vagy éppen a Years&Years.

Az OTP Bank – A38 Színpad is számos nemzetközi sztárt vonultat fel, többek között fellép MØ, Movits!, Naughty Boy, Unkle Live, Molotov, Boys Noise, Wilkinson Live, Tourist, M83, CHVRCHES, Crystal Castles, Bullet for my Valentine, Oscar and the Wolf.

A Világzenei helyszín is remek programokat kínál, a fellépők között szerepel: Goran Brregovic & Wedding and Funeral Band, Leningrad, Buika, Baro Drom Orkestar, Mau Mau, La Dame Blanche.

A Telekom Aréna nagysátrában idén is rengeteg világsztár DJ lesz felelős a hangulatért, a fesztivál egyik leglátványosabb helyszíne, a Colosseum pedig a HelloWood csapat segítségével fog megújulni.

Mø @ Sziget 2015 - Fotó: Vatai Réka Tímea

A Sziget közepére költöző Európa Színpad műsorában ismét feltörekvő, saját hazájukon kívül még kevésbé ismert zenekarok kapnak helyet. Az idei programban valamivel több zenekar szerepel majd, mivel a Nagyszínpad headlinere után, este 23:00-tól még két akusztikus vagy elektronikus live act produkciót hallgathatunk meg. Véleményem szerint mindenképp érdemes ellátogatni erre a helyszínre, a tavalyi évben is számtalan, a legkülönbözőbb zenei stílusban utazó, tehetséges kis banda lépett fel.

A Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál Színpad ismét a hazai előadóké lesz. A magyar zene központi helyszínén délutántól kezdődően felvonul az itthoni zenei élet krémje a legismertebbektől a legígéretesebb feltörekvőkön át.

A szintén „hazai” helyszín, a Hungarikum Falu ismét a Szigetre varázsolja a magyar vidéket, hogy a fesztiválra érkező külföldieknek ízelítőül szolgálhasson a magyar hagyományból, virtusból, ételből-italból.

Az Afro-Latin-Reggae Village felhozatala idén még színesebbé válik, az esti Dj szettek mellett a korai órákban workshopok, tánc- és dobtanítások várják a fesztiválozókat.

Idén is lesz Blues Kocsma Színpad, ahol a blues műfajban utazó hazai és külföldi előadók váltják egymást, valamint a nagy előadók munkássága előtt tisztelgő, Budapest Park Tribute Színpad.

Sziget 2015 - Fotó: Vatai Réka Tímea

A Szigeten 17. éve működő Cökxpon Chill Garden, a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Sziget Beachen foglal helyet, és tárt karokkal várja a pihenni, kikapcsolódni vágyó szitizeneket a Duna partján. Újra lesz Tábortűz, valamint Lightstage, ahol olasz, francia, holland és magyar tehetségek mutatkoznak be.

A 2006-os és 2007-es nagy sikerű fellépésük után idén újra ellátogat a Szigetre a Transe Express francia utcaszínházi társulat és egy varázslatos utazásra invitálja a szigetlakókat Jules Verne világába.

A Cirque du Sziget helyszíne is számos egyedi produkcióval és látványos előadásokkal készül, olyan nagyszerű, nemzetközileg is elismert újcirkuszi társulatok kaptak helyet a műsorban, mint a Soap (D), Circa (Aus), Les Dudes (CAN), Marcel et ses droles de Femmes (F),  de a híres hazai cirkusztársulat, a Recirquel is a fellépők között szerepel.

Naponta két-két előadással várja az érdeklődőket a Színház- és Táncsátor, ismét lesz Klasszikus, Opera és Jazz színpad, a Sziget múltidéző házi vidámparkja a Vándor Vurstli, valamint a magyarországi múzeumok interaktív bemutatkozásának helyszíne, a Múzeumi Negyed.

A további helyszínek közt találjuk még a Ji Csing Labirintust, a GamelandHub-t, a Sakk Sátort, a SzigetMozit, a Magic Mirrort, az Artzone-t, az Art&Me Galéria és élményteret,  a Lumináriumot, a Before I Die helyszínt,  a Sport Zónát, a Civil Szigetet, és az Ability Parkot.

Rengeteg a helyszín és a program, mindenképpen érdemes ellátogatni a fesztivál hivatalos oldalára; hosszasan lehet csemegézni a programfüzetben

Sziget 2015 - Fotó: Vatai Réka Tímea

Ahogy azt már megszokhattuk a szervezőktől, nem csak a programok tekintetében helyezik magasra a lécet, hanem évről évre nagyobb hangsúlyt helyeznek a környezettudatosságra, a higiéniára, a látványra és a szolgáltatások minőségére is.

Az Art of Freedom pályázatra az idei évben kétszáznál is több pályamunka érkezett a világ minden pontjáról, lelkes ’amatőröktől” kezdve a profi művészekig, így idén is számtalan különleges installációval találkozhatunk a Szigeten.

Lényegesen többet fordítanak a környezettudatosságra is, hangsúlyosabb akciókkal és kommunikációval segítik majd a látogatók körében népszerűsíteni azt. Az újrahasznosítás és a humanitárius szellemiség jegyében pedig folytatják a tavaly indított kampányt, amelynek keretében az Európába igyekvő menekülteknek gyűjtik össze a látogatók által már nem használt kempingeszközöket.

Tovább fejlesztik a WC és zuhany blokkokat mennyiségi és esztétikai szempontból egyaránt, valamint megújul a Sziget Fesztiválköztársaság irányító- és biztonsági rendszere. Többek között bevezetik a check-in beléptető rendszert, miszerint a karszalag sorszámát összekötik a felhasználó személlyel, illetve a szigetlakókat őrző szolgálatok nagyobb állománnyal lesznek jelen. Természetesen ezek mellett számos egyéb technikai fejlesztéssel is igyekeznek erősíteni a biztonságot.

A készpénzmentes fizetési szolgáltatást továbbra is a Festipay biztosítja, és számos új, innovatív szolgáltatással várja a fesztiválozókat. Kifejezetten a Sziget Fesztiválon, a világon elsőként fog majd debütálni a virtuális fesztivál kártya, amely teljes körű fizetési lehetőséget kínál mobiltelefonon keresztül.

Egyszóval rengeteg újdonsággal és programmal vár idén is a Sziget Köztársaság augusztus 10-e és 17-e között. Gyertek el, mi ott leszünk! :)

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.