Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Finn Filmnapok a Toldi Moziban

Kezdetét vette a 8. Finn Filmnapok a FinnAgora szervezésében, ahol a filmvetítések mellett fesztiválszauna, metálkoncert, és mesterkurzus is szerepel a programban.A FinnAgora számára különleges év az idei. 15 évesek lesznek, és az ünnepi év alkalmából több olyan programot is szerveznek, melyek segítségével egy kicsit felidézik a múltat, értékelik a lezajlott társadalmi változásokat, de mindenekelőtt előre, a jövőbe tekintenek. Sok fiatal alkotót és friss, érdekes témákat mutatnak be nektek. Az ünnepi év programjaiban a finn szakértelmet szeretnék reflektorfénybe állítani elsősorban a zene, a design és természetesen a finn oktatás területein. Ezen kívül idén egy „kreatív gazdaság” című eseményt is rendeznek.


2019 február 6‒10 között már 8. alkalommal kerül megrendezésre a Finn Filmnapok, mely immár bevett program a budapesti filmes események sorában.


Szeretnél egy rettenthetetlen metálbandával végigutazni Lappföld és Észak-Norvégia vadregényes tájain? Szívesen belenéznél egy finn vállalkozó életébe? Lenne kedved együtt sírni és nevetni az élet dolgain a vén házsártossal? A Finn Filmnapok idén is öt napig tart majd: 2019. február 6‒10-ig a Toldi Moziban. A Filmnapokat a FinnAgora, A Finn Filmalap (Suomen elokuvasäätiö) és a Budapest Film támogatásával rendezik.

Az idei programban tíz filmvetítés, nyitógála, fesztiválszauna, metálkoncert, és egy mesterkurzus is szerepel. A filmek végén természetesen most is sor kerül a Budapestre látogató finn alkotókkal való beszélgetésekre. A filmek kiválasztásában Horváth András kurátor segített. Az ő szavaival élve: „Az idei Finn Filmnapoknak igyekeztünk olyan ritmust, sokszínűséget adni, hogy mindenki megtalálhassa a neki való filmet, amely lehet kicsit fanyar, különös humorú, élettel és életörömmel teli vagy elgondolkodtató. Vagy mindezek együtt.”

A Filmnapok alkalmával Budapestre látogat több finn filmes alkotó is: többek között a fesztivál nyitófilmje, a Heavy Túra rendezői, Jukka Vidgren és Juuso Laatio, valamint a film egyik szereplője, Samuli Jaskio is. De itt lesz a Hegedűs (Viulisti) rendezője, Paavo Westerberg, és a Fejjel Előre (Päin seinää) egyik főszereplője, Armi Toivanen, valamint ugyanezen film forgatókönyvírója, Anna Heinämaa is, aki egyúttal a mesterkurzust is vezeti majd.

Helyszín: Toldi Mozi, 1054 Bp., Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.

Filmvetítések:

-          Február 6. 20:00   Heavy túra

-          Február 7. 20:00   Fejjel előre

-          Február 8. 18:30   A házsártos 2. – Jobb napok

                          21:00 Egy utolsó jó fogás

-          Február 9. 15:00   Vállalkozó

                            18:15 A hegedűs

                            21:00 Fordulópont

-          Február 10. 18:00   Jégről pattant

                              20:00 Csodaország

További infó:    http://www.finnagora.hu/hu

                 https://www.facebook.com/finnagora/

Forrás: FinnAgora


 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.