Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Fesztiválnaptár 2016 - Július

Javában zajlik a nyári fesztiválszezon, amely egyaránt bővelkedik különféle gasztronómiai és kulturális programokban, valamint számos zenei rendezvényben is. A júliusi hónap rengeteg kiváló fesztivált tartogat, melyekből összegyűjtöttünk párat, ahova érdemes ellátogatni.

 

 

Zsolnay Fényfesztivál

 

Hol: Pécs, Zsolnay Negyed, Kodály Központ, Pécs belvárosa

Mikor: 2016. 07.01 - 07.03

Mennyiért: -

Hivatalos oldal: http://www.zsolnayfesztival.hu/

 

Július első hétvégéjén a kikapcsolódni vágyókat tematikus, összművészeti fesztivállal várja Pécs városa. Napközben a belváros a múlt históriáinak, hangulatainak életre keltéséhez ad hátteret, különböző programok, utcai mulattatók, vásárok várják az érdeklődőket. Az esték folyamán, miközben álló és mozgó fényfestészeti remekek, fényépítmények és fényinstallációk segítségével fényárba borul a belváros, számos világsztár koncertezik a háromezer fős szabadtéri színpadon.

 

Többek között fellép: Buika, Tribali, Hot Jazz Band, Natalie Imburglia, The Spy from Cairo, Kerekes Band.

 

 

Samsara Festival

 

Hol: Siófok, Töreki városrész

Mikor: 2016. 07.06 – 07.10

Mennyiért: Bérletek 128 Eurótól

Hivatalos oldal: http://www.samsarafestival.eu

 

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a jóga, a zene, a tánc, és a természet szerelmeseinek pszichedelikus összejövetele, a Samsara Festival. A hatnapos rendezvényen terapeuták, pszichológusok és orvosok előadásai, több mint 100 jóga workshop, valamint 90 előadó és dj várja a látogatókat.

 

Többek között fellép: Vibrasphere, Gaudi, Desert Dwellers, H.U.V.A. Network, Hybrid Leisureland, Solar Friends, Kaya Project, Asura, Digitonal, Astronaut Ape és még sokan mások.

 

 

Balaton Sound

 

Hol: Zamárdi, Szabadstrand

Mikor: 2016. 07.06 - 07.10

Mennyiért: Bérletek 57.000 Ft-tól, Napijegyek 18.000 Ft

Hivatalos oldal: http://www.sziget.hu/balatonsound/

 

A jubileumi, tizedik Balaton Sound rengeteg újdonsággal és meglepetéssel várja a „bulizene” szerelmeseit. Exkluzív hajós bulik, valamint több mint 200 előadó, dj szolgáltatja majd a party hangulatot.

 

Többek között fellép: Armin Van Buuren, Borgore, Alan Fitzpatrick, DVBBS, Chris Brown, Martin Garrix, Dimitri Vegas, Steve Aoki, Paul Van Dyk, Macklemore & Ryan Lewis, Madcon, Chocolate Puma, Black Sun Empire és még sokan mások.

 

 

Alpárfeszt

 

Hol: Tiszaalpár

Mikor: 2016. 07.07 - 07.09

Mennyiért: Ingyenes!

Hivatalos oldal: http://www.facebook.com/events/1157071554333712

 

Idén második alkalommal megrendezésre kerülő non-profit minifeszt, családias hangulatban, barátok között, főként a kistérség amatőr zenekarainak koncertjeivel várja a kikapcsolódni vágyókat.

 

Többek között fellép: Fish!, Kies, Phrenia Sunset, Hívatlan Vendégek, Döngölöm, Billog, Everwhite, Barbears, Don Gatto és még sokan mások.

 

 

Rockmaraton Fesztivál

 

Hol: Dunaújváros, Szalki-Sziget

Mikor: 2016. 07.08 – 07.17

Mennyiért: Bérletek 15.990 Ft-tól, Napijegyek 6.990 Ft

Hivatalos oldal: http://www.rockmaraton.hu

 

A Rockzene szerelmeseinek „kötelező” fesztiválja a Rockmaraton, idén 10 napon át, számos külföldi nagyágyúval, és rengeteg magyar zenekar koncertjével várja a headbangelni vágyókat.

 

Többek között fellép: Megadeth, Amon Amarth, bad Religion, Ignite, Sonata Arctica, Epica, Testament, Airbourne, Madball, Behemoth, Napalm Death, Sodom, Enslaved, Dog Eat Dog és még sokan mások.

 

 

Alterába Fesztivál

 

Hol: Körmend, Rába Szabadidőközpont

Mikor: 2016. 07.12 - 07.16

Mennyiért: Bérletek 12.000 Ft-tól, Napijegyek 4.000 Ft-tól

Hivatalos oldal: http://www.alterabafesztival.hu

 

Az idén már hetedik alkalommal megrendezésre kerülő, ProArt díjas Alterába Fesztivál, megújult arculattal és látvánnyal, valamint nagyobb színpaddal várja az alternatív, és rock zene rajongóit Körmendre.

 

Többek között fellép: Quimby, Vad Fruttik, 30Y, Kowalsky meg a Vega, PASO, Brains, Irie Maffia, Kiscsillag, Anna and the Barbies, Ocho Macho, Szabó Balázs Bandája, Dj Zulu, Pann Bay Bastards, Hősök, és még sokan mások.

 

 

EFOTT

 

Hol: Velence, Északi Strand

Mikor: 2016. 07.12 - 07.17

Mennyiért: Bérletek 12.900 Ft-tól, Napijegyek 3.490 Ft-tól, Kempingjegy: 2.000 Ft

Hivatalos oldal: http://www.efott.hu

 

Hazánk egyik tradicionális fesztiváljának számító EFOTT, idén is Velencén várja a látogatókat, számos újdonsággal, különböző programokkal, és hazai előadók mellett, világsztárok koncertjeivel is.

 

Többek között fellép: Rudimental, Pendulum Dj set, Borgeous, Head Hunter, Firebeatz, Tomboy, Tankcsapda, Halott Pénz, Welhello, Vad Fruttik, Brains, Kowalsky meg a Vega, Majka & Curtis, Paddy & the Rats, 30Y, Irie Maffia, és még sokan mások.

 

 

VeszprémFest

 

Hol: Veszprém, Szentháromság tér

Mikor: 2016. 07.13 - 07.16

Mennyiért: Koncertektől és helyektől függően, 9.900 Ft-tól

Hivatalos oldal: http://www.veszpremfest.hu

 

Az idei, tizenharmadik alkalommal megrendezett, hazánk egyik legnépszerűbb nyári, szabadtéri zenei rendezvény-sorozatára, a VeszprémFestre, igen nívós, Grammy és Golden Globe-díjas művészek érkeznek.

 

Többek között fellép: Omara portundo &Diego El Cigala, Gregory Porter, Lisa Stansfield, Jamie Cullum, Thievery Corporation.

 

 

Bánkitó Fesztivál

 

Hol: Bánk

Mikor: 2016. 07.14 - 07.16

Mennyiért: Bérletek 22.000 Ft, Napijegyek 9.00 Ft, Sátorjegy 4.500 Ft

Hivatalos oldal: http://www.bankitofesztival.hu

 

Az idei Bánkitó Fesztiválon idén több mint 50 civil szervezettel, több mint 100 kulturális programmal, több mint 30 képzőművésszel és szervezettel, valamint több mint 7 kortárs színházi előadással és számos hazai előadó koncertjével „találkozhatunk”.

 

Többek között fellép: Bohemian Betyars, Miss Red, Middlemist Red, Volkova Sisters, Vágtázó Halottkémek, Ivan & The Parazol, Fran Palermo, és még sokan mások.

 

 

Solar United Festival

 

Hol: Nógrád, Csobánkapuszta

Mikor: 2016. 07.18 – 07.24

Mennyiért: Bérletek 29.900 Ft-tól

Hivatalos oldal: http://www.solarunitednatives.org

 

A pszichedelikus zene, a távol-keleti tanok, és a környezettudatosság „híveit” várja a hippikomumunák, és a régi Ozora hangulatát idéző Solar United Festival, a gyönyörű Csobánkapusztán.

 

Többek között fellép: Akasha Experience, Amani, Boom Shankar, Cosmic Dimension, Dirty Hippy, Electric Universe, Imba, Logical Elements, Martin Vice, Master Minded, Mindwave, Protonica, Ryanosaurus, Soul Seeker, és még sokan mások.

 

 

Babel Sound Fesztivál

 

Hol: Balatonboglár

Mikor: 2016. 07.19 – 07.24

Mennyiért: Bérletek 12.000 Ft-tól, Napijegy 3.500 Ft

Hivatalos oldal: http://www.babelsound.hu

 

A Bábel Sound elsősorban a világzenei kedvelőinek, és azoknak szól, akik „menekülnének” kicsit a hangos és nagy tömeggel járó fesztiválokról.

 

Többek között fellép: Amariszi, BandAdriatica, Bagladesh, Canteca de Macao, Chalaban, Los Chocolatinos, El Naán, Fish in Oil, Holdiviola, Kereks Band, Jewis Monkeys, Naked, Oi Dipnoi, Pere Martinez, Shama Rahman, Thy Spy from Cairo, Tribali, V-Zone, Vigüela, és még sokan mások.

 

 

Veszprémi Utcazene Fesztivál

 

Hol: Veszprém, Belváros

Mikor: 2016. 07.20 – 07.23

Mennyiért: -

Hivatalos oldal: http://www.utcazene.hu

 

Veszprém belvárosa évről-évre, minden júliusban néhány napra igazi fesztiválvárossá alakul át. Rengeteg utcazenész, jobbnál-jobb, izgalmasabbnál-izgalmasabb zenei produkciók szólalnak meg a belváros utcáin, terein.

 

Többek között fellép: Riders Connection, the Syndrome, The Trouble notes, Town of Saints, Urban Voodoo Machine, Anastasia, The Midnight Barbers, Mr Alboh, Musik for the Kitchen, Peter Jones, Jaune Toujours, Steve’N’Seagulls, Rasmus Staerke, Mydy Rabycad, The Summer Rebellion, Krakow Street Band, Daniel Doucherty, Little G Weevil, és még sokan mások.

 

 

 

Campus Fesztivál

 

Hol: Debrecen-Nagyerdő

Mikor: 2016. 07.20 – 07.24

Mennyiért: Bérletek 15.900 Ft-tól, Napijegy 3.990 Ft-tól

Hivatalos oldal: http://www.campusfesztival.hu

 

Kelet-magyarország legnagyobb nyári bulija, a Campus Fesztivál idén is rengeteg különféle programmal, új helyszínekkel, valamint számos hazai és külföldi sztárfellépővel várja a fesztiválozókat.

 

Többek között fellép: Clean Bandit, Jess Glynne, Netsky, Camo & Krooked, Kensington, Therapy?, Tankcsapda, Quimby, Kiscsillag, Kowalsky meg a Vega, Paso, Road, Brains, és még sokan mások.

 

 

Total War Fest

 

Hol: Körmend, Rába Part

Mikor: 2016. 07.22 – 07.23

Mennyiért: -

Hivatalos oldal: http://www.facebook.com/Totalwarfesthungary

 

2016-ban újra megrendezésre kerül Magyarország egyetlen szabadtéri undeground Death/Black6Trash Metal fesztiválja Körmenden, a Rába folyó partján, hangulatos környezetben, sátorozási és strandolási lehetőséggel.

 

Többek között fellép: Flshless, Darjfall, Arkona, Mortal Strike, Tulsadoom, top Sekret, Sear bliss, Age of Agony, Alcoholic Terror, és még sokan mások.

 

 

 

Bass Camp Orfű

 

Hol: Orfű

Mikor: 2016. 07.22 – 07.23

Mennyiért: Bérletek 10.000 Ft-tól, Napijegy 5.000 Ft-tól, Sátorjegy 2.000 Ft

Hivatalos oldal: http://www.faceboook.com/events/510092759191751

 

Kétnapos szabadtéri fesztivál a D’n’B, Garage, Dubstep, trap, Hip-Hop, Juke, jungle és Dub szerelmeseinek, az Őrfúi-tó szomszédságában.

 

Többek között fellép: Commix, Dappa AKA Dusty Fingaz, Moresounds Live, Jade, Mc Mike Romeo, Scar, Splash Heads, Lux Familiar, Bad Mojo, Dj MoCity, Shell Sport, és még sokan mások.

 

 

 

Művészetek Völgye

 

Hol: Kapolcs és környéke

Mikor: 2016. 07.22 – 07.31

Mennyiért: Bérletek (csak elővételben) 14.500 Ft-tól, Napijegy 3.500 Ft-tól

Hivatalos oldal: http://www.muveszetekvolgye.hu

 

A Művészetek Völgye egy különleges, felszabadult légkörű, a magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-javát felsorakoztató programsorozat, Kapolcson és környékén.

 

Többek között fellép: Andy Middleton, 30Y, Anima Sound System, Anna and the Barbies, bob Mintzer, Bin-Jip, Bohemian Betyars, Brains, Budapest Bár, Buster keaton, Budapest Voices, Erik Sumo Band, Fábin Juli & Zoohacker, Hiperkarma, Hősök, Irie Maffia, Kerekes Band, Kiscsillag, Naked, Ocho Macho, Paso, Péterfy Bori & Love Band, és még sokan mások.

 

 

 

East Fest Mezőtúr

 

Hol: Mezőtúr, Városi Strandfürdő

Mikor: 2016. 07.27 – 07.30

Mennyiért: Bérletek 9.990 Ft-tól, Napijegy 3.990 Ft-tól

Hivatalos oldal: http://www.eastfest.hu

 

Immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerülő mezőtúri fesztivál, idén is a legjobb hazai zenekarokkal, jó társasággal és stranddal várja a bulizni vágyókat.

 

Többek között fellép: Brains, Welhello, Ocho Macho, Halott Pénz, Blind Myself, Ossian, Depresszió, Kiscsillag, Quimby, Szabó Balázs Bandája, irie Maffia, Fish!, The Biebers, és még sokan mások. .

 

 

 

LB27 Reggae Camp

 

Hol: Hatvan, Városi Strand

Mikor: 2016. 07.27 – 07.31

Mennyiért: Bérletek 15.000 Ft-tól, Napijegy 4.500 Ft

Hivatalos oldal: http://www.reggaecamp.com

 

A Reggae Camp már 1992 óta az egyik fontos pillére a nyári rendezvény-kínálatnak, amely minden ízében a raszta szellemet tükrözi; a közösség, az összetartozás és a béke üzenetének jegyében hozza el a közönségnek a jobbnál jobb hazai, valamint külföldi előadókat.

 

Többek között fellép: Omar Perry backed by Budapest Riddim Band, Speakers of Zion, Freddie Mcgregor & Big Ship Band Feat. Chino & Stephen Mcgregor, Irie Maffia, Copy Con, Paso, The Mighty Fishers, Hornsman Coyote, Micah Shemaiah, Kingafredd, Giallo man Backed by Riddim Colony, és még sokan mások.

 

 

 

Veréb Fesztivál

 

Hol: Csorna, Csornai Termálfürdő és camping

Mikor: 2016. 07.29 – 07.30

Mennyiért: Bérletek 4.000 Ft-tól, Napijegy 2.200 Ft-tól

Hivatalos oldal: http://www.verebfeszt.hu

 

Két év kihagyás után ismételten megrendezésre kerül a nagy múltú és sikerű, csornai Veréb fesztivál. Kihasználva a helyszín adottságait, a termálfürdőben is számos program közül lehet majd választani.

 

 

Többek között fellép: Intim Torna Illegál, Alvin és a Mókusok, Csík Zenekar, Kistehén, Fish!, Dorothy, Insane, Bagossy Brothers Company, és még sokan mások.

 


 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.