Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Elérhető a Generali Gyerek Sziget teljes programja

Június hétvégéin, 1-23. között ismét a gyerekeké lesz a főszerep a Hajógyári-szigeten; rengeteg ingyenes programmal, koncerttel, cirkuszi látványossággal, kézműves műhelyekkel, állatsimogatóval és sportprogramokkal várják az egész családot.

A Gyerek Sziget az ország legnagyobb és legsokszínűbb gyerekrendezvénye, ahol nincs olyan, hogy valaki ne találná meg a kedvére való programot. Ilyenkor júniusban egy hónapra minden hétvégén egy kalandokkal teli hellyé alakul a Hajógyári-sziget, ahol tényleg minden a lurkókról szól.


A Generali Nagyszínpad visszatérő sztárja, Halász Judit nyitja meg az egy hónapos gyerekparadicsomot június első hétvégéjén, de ugyan ezen a helyszínen még több tucat előadáson tapsolhat az aprónép. Gyerekzenekarok, meseelőadások, bábszínházi darabok sora váltja majd egymást a színpadon. Fellép még többek között: Rutkai Bori Banda, Szalóki Ági, Gryllus Vilmos, Kabóca Bábszínház, Veronaki - Mosó Masa Mosodája és még sokan mások.


Az előadásokon túl érdemes nyakunkba venni az egész szigetet, ahol igazán izgalmas és mesés helyszínek várják a gyerkőcöket. Ellátogathatnak például Kukutyinba, ahol zabhegyezés helyett régi mesterségekkel ismerkedhetnek meg: itt él és sürög-forog a takács, a csizmadia, a mézesbábos, a kalapos és még megannyi mester, akinek a cégérét elvitte egy hatalmas szélvihar és csakis a gyerekek segítségével tűzhetik ki azokat ismét ajtajuk fölé.


Karamella Cirkuszvilágában pedig igazi varázslatok szemtanúi lehetünk, de a kis artisták diplomát szerezhetnek a Bohóc Oskolában vagy az artista tanodában is. A Generali Sportparkban idén is remekül le lehet vezetni a fölös energiákat, ahol hétvégente más és más sportokat lehet majd kipróbálni, legyen szó fociról, biciklizésről, vagy különféle akadálypályákról.


Figyelem: a természetimádókat várják a Gyerek Paradicsomba és az Állatsimogatóba: A Gyerek Paradicsomban ezúttal is arra tanítják a kicsiket, hogy környezettudatos felnőttekké cseperedjenek, így lehet majd kertészkedni, fűszerekkel és madarakkal ismerkedni, de a sziget élővilágát is bemutatják majd egy természetjáró séta alatt. Az Állatsimogatóban pedig az összes falusi kedvenc ott lesz, hogy közvetlen közelről barátkozhassanak a gyerekekkel.


Természetesen idén is nyitva áll a Kézműves Palota ajtaja, ahonnan csodaművekkel térhet majd mindenki haza. Például itt készülhet ajándék apák napjára is, amit a tavalyi szuperbulira való tekintettel június 15-én ismét egy felejthetetlen PomPom Party-val és meghosszabbított nyitva tartással ünneplünk majd. A délutáni táncos partira persze nemcsak apának készülhetnek meglepetések, hiszen egy bulihoz kellenek a parti kellékek is, úgy, mint a bajusz, a nyakkendő vagy a papírcsákó.


Az örökös kedvencek mellett, ahogy már megszokhattuk, ezen a nyáron sem maradunk újdonságok nélkül. Hatalmasokat lehet majd ugrani az Óriás ugrálóvárban, ki lehet próbálni a motorozást és a Közlekedési Múzeum is egy sereg programmal készül a járművek szerelmeseinek. És ez még csak a kezdet… Érdemes folyamatosan figyelni a Generali Gyerek Sziget honlapját, ahová mostantól sorra kerülnek fel az újdonságok. Június 1. és 23. között hétvégente tehát mindenkit vár a nyár legnagyobb gyerekbulija, 0-tól 99 éves korig.


Az izgalmas programok mellett egy - Európai Friss Kalandok - rajzpályázattal is készültek a szervezők, amelyre jelentkező lurkóknak nincs más dolga, mint elképzelni magát és családját Vegapolis csodás világában. A pályázattal kapcsolatos minden információ itt található.A Gyerek Sziget programlistája: https://gyereksziget.hu/programok#!/plist////

Hivatalos oldal: https://gyereksziget.hu/
Forrás: gyereksziget.hu

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.