Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Búcsúzik a Kuplung! :(

Háromnapos koncertsorozattal búcsúzik el közönségétől Budapest egyik legrégebbi romkocsma és szórakozóhelye, a Kuplung.

Augusztus végén derült ki, hogy a Király utcában található Kuplung, valamint a hozzá tartozó Hableány és Patent bezárni kényszerül, mivel épületüket lebontják, és helyére luxuslakásokat építenek. :(

„Barátaink, a Kuplung a Király utcában 2018. szeptember 10-én bezár.

A Kuplung egy sikertörténet, amit az elmúlt 13 évben estéről estére veletek együtt meséltünk el. Ebben a sztoriban most új fejezet kezdődik.


Amióta itt vagyunk, nem kevesebb, mint ezer magyar zenekar fordult meg a Kuplung deszkáin. Sokan vannak, akik elsőként itt léptek fel nagyobb közönség előtt, itt alapozták meg későbbi ismertségüket, ma pedig már széles körben ismertek itthon és külföldön. A Kuplung mindig arra törekedett, hogy a tehetséget és a minőséget keresse és támogassa, függetlenül attól, hogy alternatív vagy mainstream irányt képviseltek az adott művészek.

Egyike voltunk az első romkocsmáknak, részesei lehettünk a bulinegyed felépülésének, és mindannak az örömnek és bánatnak, amiben vendégeinkkel osztozhattunk.

A Kuplung egy olyan kulturális ikon, ami hosszú évek szerves fejlődése során nőtt ki a budapesti underground talaján, nem pár hónap alatt húzta föl valaki üvegből és vasbetonból, ahogy a helyén épülő házat fogják. Igen, most ezt a Kuplungot lebontják, a helyén apartmanházat épít az ingatlan tulajdonosa. Két hét múlva bezárunk, de teljes gőzzel keressük azt a helyet, ahol megnyithatjuk az új Kuplungot.

Az életünkben most egy új nap kezdődik. Tartsatok velünk!” -  olvasható facebook oldalukon.

Tehát utoljára szeptember 10-én lesz nyitva a Kuplung, de ezt megelőzően egy háromnapos, csütörtöktől szombatig tartó mini-fesztivállal búcsúznak el.

Részletes program:

09.06. Csütörtök


~Patikadomb

~Indigó Utca duó ft. Fluor Tomi

~Járai Márk

~Szivák x Wagner

09.07. Péntek


~Hangácsi Márton

~Lugosi Dani ( Nirvana Akusztik )

~KASSANDRA

~Czeglédi Szasza ft. Nóvé Soma

09.08. Szombat

~Maneuver Maneuver

~Úrfi

~Aurevoir

~Analog Balaton

A koncertek este nyolctól kezdődnek, majd jönnek az afterpartyk. A programokra mindhárom napon INGYENES A BELÉPÉS!, sőt, a szervezők elmondása szerint a szombati napon egy meglepetésvendég is színpadra áll majd!

Az esemény facebook oldala: https://hu-hu.facebook.com/events/260230141484806/

Gyertek, búcsúztassuk el együtt a Kuplungot abban bízva, hogy minél előbb új otthonra lel! :)

 

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.