Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

A Deep Purple és a Scorpions is visszatér Budapestre!

Újabb két rock-nagyágyú koncertje került fel a Papp László Budapest Sportaréna műsorára.

A legendás brit rockzenekar, a Deep Purple 2019. december 9-én, hétfőn, lép majd fel a Sportarénában.

Az 1968-ban alakult zenekarra közel 20 évet kellett várnia a magyar közönségnek, hiszen 1987 januárjában lépett fel először Magyarországon. Ezt követően négy évvel később, 1991-ben tértek vissza, majd turnéik során néhány évente újra és újra útba ejtették hazánkat, 2013 nyarán például a székesfehérvári Fezen fesztiválon játszottak.


A Deep Purple decemberi koncertjére március 27-én tíz órától lehet jegyet venni a koncertet szervező Live Nation oldalán.


A világhírű, 54 éve létező német hard rock csapat, a Scorpions november 18-án lesz látható az Arénában Crazy World Tour című koncertsorozata keretében.

Az 1965-ben Hannoverből indult Scorpions az elmúlt több mint öt évtized alatt Németország és a kontinentális Európa egyik legsikeresebb rockcsapatává vált. Több mint 100 millió albumot adtak el, több ezer koncertjük volt, a világ szinte minden részét bejárták.


A csapat a nyolcvanas évekre lett világszerte ismert, befutott zenekar, a rendszerváltoztatásnak a Wind of Change című dallal állított emléket. Klaus Meine énekes és Schenker fellépett az Omega 1994-es népstadionbeli esős koncertjén: Kóbor és Meine együtt énekelte magyarul a Fekete pillangót, angolul a Wind of Change-et. Ezt viszonozta 2009-ben Budapesten a Sportarénában, majd Kassán a Scorpions-koncerten Kóbor János és Molnár György gitáros. A Scorpions 1995-ben angol nyelven, White Dove címmel feldolgozta a Gyöngyhajú lányt; a két együttes 2014 júniusában, a rendszerváltoztatás 25. évfordulóján, több tízezer ember előtt ismét együtt lépett fel a budapesti Hősök terén. 

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.