Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

​Sztárfellépők sorával készül a Balaton Piknik! II.

Vegyük szemügyre a Piknik második napjának sztárfellépőit… :)

​A szeptember 14-i második napot megnyitó Galactic Jackson a nővérétől és a bátyjától kapta a zene szeretetét, és a kilencvenes években a városukban fogható VIVA Zwei zenei adó underground elektronikus playlistje vált számára meghatározóvá. “Dalokat vettem fel magnókazettára a tévéből - fura belegondolni, de akkoriban így lehetett zenéhez jutni.” - mesélte magáról egy interjúban. A magyar Dj gigantikus bakeltigyűjteménnyel rendelkezik, e kollekció legfinomabb darabjait hozza magával a Gömbkilátóhoz.

Ezt követően Tom Excell gitáros-producer vezette zenei kollektíva, a Nubian Twist lép színpadra, akiknek zenéje a jazz, a hip hop, az afrobeat, a soul, a reggae és a dance zene eklektikus elegyére épít. Dalaikat virtuóz hangszeres játék, Nubiya Brandon magával ragadó, érzelmes-enigmatikus vokáljai és igényes produceri munka jellemzi. “Mindig is inspirált a szüleink érájának zenéje, amikor a dalszerzők segítették az előadókat a stílusuk és színpadi perszónájuk megformálásában.” - nyilatkozta Brandon. A zenekar legutóbbi albuma, a 2018. Novemberében megjelent Jungle Run világszerte óriási sikert aratott mind a kritikusok, mind a közönség köreiben. Telt ház előtt játszottak az ikonikus londoni Jazz Cafeban, és olyan fesztiválokon arattak óriási sikereket, mint az Edinburgh Jazz Fesztivál, a Glastonbury, a Meltdown, a Fusion, vagy a Boomtown.

A londoni kollektíva után egy igazán különleges, amerikai-brazil énekesnő, Bebel Gilberto szórakoztatja tovább a közönséget, aki már gyerekkorától kezdve nagyszerű zenészekkel volt körülvéve, rengeteget tanult szüleitől és énekes-dalszerző nagybátyjától is. Rio de Janeiroban nőtt fel, és óriási hatással volt rá a bossa nova. Debütáló albuma is ott jelent meg 1986-ban, de 1991-ben New York-ba költözött, és azóta Brazília és az Egyesült Államok között “ingázva” készíti fantasztikus dalait. Karriere során több, mint 2,5 millió lemezt adott el, számai olyan sorozatokban csendültek fel, mint a Szex és New York, vagy a Kés/Alatt, és 2015-ben Latin Grammyre is jelölték Tudo című dalát.

José González, argentín származású svéd énekes-gitáros is tiszteletét teszi a Pikniken, akinek dalai olyan népszerű sorozatokban csendültek fel, mint a Narancsvidék, de hallhattátok a Waiter Mitty titkos élete című filmben, sőt, az év videójátékának megválasztott Red Dead Redemption-ben is. Karriere során számos díjjal jutalmazták, nyert például svéd Grammyt, és volt az év dalszerzője, de megkapta az országhatárokon átívelő pályafutását elismerő European Border Breaker díjat is.

...és a sztárok sorának még nincs vége, hiszen az estét, és ezzel az idei Balaton Pikniket nem más, mint a Morcheeba zárja. Az angol zenekart az 1990-es évek közepén alapították a Godfrey testvérek, Paul és Ross, valamint a fantasztikusan szuggesztív énekesnő, Skye Edwards. Zenéjükben a kezdetek óta a trip hop, a dub, a lounge, a rock, a folk és a downtempo hatásait ötvözve kilenc stúdióalbumot készítettek, melyek közül kettő is bejutott a brit eladási lista felsőházába, világszerte több, mint 9 millió lemezt adtak el, és olyan slágereket hoztak, mint a Rome wasn’t built in a day vagy az Otherwise. 2014-ben Paul kreatív különbségekre hivatkozva távozott a zenekarból, azóta a Morcheeba duóban működik. Legutóbbi nagylemezük 2018 júniusában jelent meg, Blaze Away címmel.

A világsztárokat felvonultató Piknikre augusztus 31-ig még kedvezményesen lehet jegyeket vásárolni itt, minden információt a rendezvényről pedig itt találtok. :)Forrás: balatonpiknik.hu

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.