Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Ilyen volt a VOLT...

Július 1-4. között sikeresen lezajlott a nyári szezon első jelentősebb fesztiválja, az immáron 23.-ik alkalommal megrendezett soproni VOLT.


Fotó: Vatai Réka Tímea


Még a sokszor árnyékban is elviselhetetlen hőség sem tartotta vissza a fesztiválozni vágyókat, így a korábbi évekhez hasonlóan idén is látogatói rekordot döntött a VOLT. Négy nap alatt több mint  120 ezer ember látogatott el a fesztiválra, a kissé bizarr ámbár igen okos Motörhead - David Guetta kombináció pedig a pénteki napra biztosított teltházat. Pénteken közel 35 ezer ember bulizott a VOLTon, ami már kissé ijesztőnek hatott, estére még  a VIP részleg is zsúfolásig megtelt és sorba álltunk a bejutásért.


Motörhead - Fotó: Vatai Réka Tímea


Sikeresen debütált az idei év legjelentősebb újításaként beharangozott egymással szembeni két nagyszínpados “rendszer”, ahol a délutáni óráktól egészen hajnalig zökkenőmentesen követték egymást a jobbnál jobb koncertek. Az OTP Junior –  Petőfi rádió színpadnál évek óta fennálló helyhiány probléma  idén végre megoldódott, oda lehetett férni olyan előadók koncertjeire is ahonnan korábban sok esetben kiszorultunk, és az éjszakai elektronikus zenei bulikon is végre volt elegendő hely táncolni.

Négy nap alatt a két nagyszínpadon a legkedveltebb hazai együttesek mellett számos nemzetközi előadó is megfordult, többek között a Dirtyphonics, John Newman, Slash, Parkway Drive, Bastille, Ignite, Rise Against, Wilkinson, The Parov Stelar Band, a már említette Motörhead és David Guetta, valamint Fatboy Slim, akinek kissé kiábrándító dj szettje “zárta” a fesztivált egy kisebb tűzijáték kíséretében.

A dubla nagyszínpados rendszer és a közös küzdőtér talán egyetlen negatívuma, hogy a közlekedés, az átjárás sokszor nehézkesnek bizonyult, sok esetben teljesen bedugult, a pénteki teltházas napon szinte lehetetlenség volt átközlekedni a két színpad között.  


Fotó: Vatai Réka Tímea


A korábbi évekkel ellentétben idén minden nap viszonylag hamar megindult a mozgolódás a fesztiválon. Mivel még éjszakára sem hűlt le a levegő,  reggel 6-7 óra körül már közel 50 fok volt a sátorban, így nem nagyon volt más választás mint felkelni és nekikezdeni a napnak, vagy egy árnyékos helyen folytatni az alvást, már ha lehetett olyat találni a fesztivál területén. A locsolóautók folyamatosan jöttek és igyekezték hűteni a népet, de olyan hőség volt, hogy a hideg zuhanyt követő pár percen belül már mindenki teljesen megszáradt.


Fotó: Vatai Réka Tímea


A fesztivál egyébként ismét nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a klímaváltozással járó problémákra felhívja a figyelmet. Ennek keretében Áder János köztársasági elnök is ellátogatott a fesztiválra és az Élő Bolygónk című klímavédelmi kampányról tartott előadást.

A VOLT tehát idén sem okozott csalódást, ismét rengeteg új élménnyel lettünk gazdagabbak és reméljük jövőre újra találkozunk! :)


A 2015-s  VOLT fesztiválró készült galériát az alábbi linken éritek el:  http://s186.photobucket.com/user/nyenyere/slideshow/Mentropia_Volt_Album_2015?sort=2


 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.