Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Ilyen lesz a SZIGET...

Mivel is folytathatnánk a fesztiválajánlók sorát, ha nem a SZIGET-el. Amellett, hogy a Sziget Fesztivál hazánk legnagyobb összművészeti rendezvénye, immáron elsőszámú turisztikai attrakciója is, és a 2011-es évet követően tavaly is elnyerte a rangos European Festival Awards ’Best Major Festival’ díját.

 Az idei évben a SZIGET már 23-ik alkalommal várja a leendő szitizeneket a budapesti Hajógyári-szigetre, augusztus 10. és 17. között. A tavalyi évben nagy sikerrel zárt és látogatócsúcsot döntött fesztivál idén is rengeteg zenei és kulturális programmal, új helyszínekkel és – amennyiben ez lehetséges – még színesebb látványvilággal készül. Még korántsem teljes a program, de a szervezők már számos világsztár nevét jelentették be. A Sziget Köztársaságot idén Robbie Williams koncertje nyitja meg, és Martin Garrix dj szettje zárja, az end show keretében, de a fesztivál bejelentett zenei fellépői között szerepelnek még olyan nemzetközi előadók is, mint Major Lazer, Asaf Avidan, Florence and the Machine, Ellie Goulding, Kasabian, Limp Bizkit, Foals, Interpol, Paloma Faith, Gogol Bordello, Avicii, The Ting Tings, Awolnation, Infected Mushroom, Enter Shikari, Che Sudaka valamint Gentleman & The Evolution.Aki eddig „öreg” szigetesként csukott szemmel is könnyen eligazodott a fesztivál területén, az bizony idén könnyen eltévedhet, ugyanis a szervezők számos régi programhelyszín helyét megcserélik.  Az idei év egyik újítása között szerepel a programhelyszínek műfaji zónákba való csoportosítása, ami sok változást hoz magával. A főbb zenei helyszínek közül szinte csak a Nagyszínpad marad a helyén, a korábbi Világzenei színpad az Afro-Latin helyszínnel karöltve elköltözik a Világzenei Rétre keresztelt új helyszínre, valamint az A38 sátor is odébb kerül. A Cökxpon Chill Garden is elköltözik jól megszokott helyéről, mégpedig a Sziget Beach-re. Idén ismét lesz Telekom Aréna, mely a Colosseummal együtt egy Elektronikus Zónát fog alkotni a fesztivál északi területén. A sor ezzel még nem fejeződik be, mivel a Magic Mirror és a Luminárium is helyet cserél, valamint a Múzeumi Negyed is új helyre költözik.Az elmúlt évek tendenciáját követve, a komolyzenei, a színházi és egyéb művészeti programok egyre nagyobb szerepet kapnak a fesztivál életében. Idén egy igen erős KultúrZóna várja a fesztiválozókat színház- és táncsátorral, komolyzenei és jazz koncertekkel, vándor vurstlival és különböző artisták mutatványaival. Új helyszínként, illetve zónaként mutatkozik be az idei évben a Design Zóna és a képző, valamint iparművészeti programoknak otthont adó ArtZone is.

Ahogy azt a Sziget szervezőitől megszokhattuk, a fesztivál nem csak a programok mennyiségének és minőségének tekintetében helyezi magasra a mércét, a vendéglátás és a szolgáltatások területén is évről évre fejlődik, bővül.

Idén a Szigethez érkező busz- és hajójáratok is sűrűsödnek, bővül az infrastruktúra is, pl.: nő a zuhanyzók és WC-k száma, és még változatosabbak lesznek a szigeti szállások is. Egyszóval rengeteg újítás teszi még komfortosabbá a leendő szitizenek életét.A Sziget hivatalos és folyamatosan frissülő oldalán -  http://sziget.hu/fesztival - az eddig bejelentett fellépők és programok mellett minden hasznos tudnivalót, egyéb információt megtalálunk.  Érdemes böngészni, hiszen a vendéglista még nem teljes, így az elkövetkezendő hetekben még további előadók fogják gazdagítani a repertoárt.

 

A tavalyi SZIGET-ről készült galériát itt tekinthetitek meg:

http://s186.photobucket.com/user/nyenyere/slideshow/Mentropia_Sziget_Album_2014

 

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.