Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

II. Petőfi Zenei Díj

Második alkalommal kerül megrendezésre a Petőfi Zenei Díjátadó Gála, melynek ismételten a Telekom VOLT Fesztivál ad otthont, egy hatalmas show keretében.

 

Ha Petőfi Zenei Díj, akkor VOLT Fesztivál, ha VOLT Fesztivál, akkor Petőfi Zenei Díj.

A Petőfi Rádió 2016-ban döntött úgy, hogy megalapítja a Petőfi Zenei Díjat, mellyel a magyar könnyűzenei élet tehetségeit, szakembereit szeretnék elismerni, jutalmazni. A tavalyi Gála, nem mindennapi módon, a VOLT Fesztivál nyitónapján került megrendezésre, olyan szupersztárok kíséretében, mint Ella Eyre, Wilkinson, vagy a Lost Frequencies. Az esemény több csatornán is követhető volt élőben, közel egymillióan nézték és/vagy hallgatták.

Pető Zoltán, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója is nagy sikernek könyvelte el a Díjátadót Showt: „A tavalyi gála után a fellépőinktől és a nomináltaktól egyaránt igazán pozitív visszajelzéseket kaptunk, de ami még nagyobb sikert jelentett számunkra, az a nézők és a hallgatóink reakciója. A hazai televíziózás-rádiózás történetében korábban soha nem volt példa arra, hogy egy ilyen gigantikus showt számos platformon élőben közvetítsenek, ráadásul igen nagy érdeklődés mellett. Büszkék lehetünk arra, hogy a Petőfi Zenei Díj már a születésekor Magyarország legnagyobb könnyűzenei gálája lett. Ugyanígy fontosnak tarjuk, hogy a jelöltek és a díjazottak névsora méltó lenyomata az adott évnek, hiszen a végeredmény a Petőfi Rádió játszási listája, a szakma és a közönség szavazatai alapján alakul ki.”

Az idei évben sem lesz másként; az immáron 6 naposra bővült Jubileumi VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján, június 26-án rendezik meg a Gálát, számos hazai, illetve külföldi fellépő közreműködésével. Természetesen az elő közvetítés most sem marad el, TV-ben, online, és a Petőfi Rádióban egyaránt nyomon követhetjük, így nem csak a VOLT vendégei izgulhatnak élőben a kedvenceikért.

“Tavaly igazán magasra tettük a mércét azzal, hogy egy két és fél órás show keretében, húszezres közönség és élő közvetítés mellett a legnevesebb popsztárok léptek színpadra. Az idei névsort látva még nagyobb izgalommal várom a II. Petőfi Zenei Díj showt!” – mondta el Lobenwein Norbert, a Petőfi Zenei Díj főszervezője.

Az idei két és fél órás show olyan előadókat vonultat fel, mint a Brains, Vad Fruttik, és az Animal Cannibals, a Hősök, Deniz, és Sub Bass Monster alkotta RAP ALLSTARSt. Meghallgathatjuk élőben az idei VOLT Himnuszt is a Punnany Massif, Charlie és Pásztor Anna előadásában. Itt lesz még a Tankcsapda, Nagy-Szín-Pad! idei győztese, a Lóci játszik, valamint Benji.

Egy igen különleges produkcióval érkezik a Halott Pénz és a Bakáts téri ének-zenei általános iskola kórusának tagjai, akiket az Mindenki című, Oscar-díjas kisfilmből ismerhettünk meg. Szintén egy felejthetetlen produkciónak ígérkezik a VOLT Allstars + Zavodi feldolgozásában megszólaló Jelszó: LOVE. A Gála nemzetközi sztárvendégeként Alle Farben lép színpadra, majd a díjátadót a világhírű veterán Dj, Fatboy Slim zárja egy két órás, frenetikus szettel.

A Petőfi Zenei Díj első körös jelöltjei az a 150 magyar dal, amely 2016. március 1. és 2017. március 1. között legtöbbet került játszásra. Ezt követően, egy 200 fős, zenészekből, zenei szakemberekből álló zsűri választotta a kategória jelölteket.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a közönség szavazással választhat 8 kategóriában, 5-5 jelölt közül.

Szavazni a www.petofilive.hu oldalon lehet május 20. és június 20. között. A győztesek a legtöbb közönség, illetve újonnan voksoló zsűri szavazatot kapott előadók közül kerülnek ki.

A Petőfi Zenei Díj 2017 Jelöltjei:

AZ ÉV DALA

Bagossy Brothers Company - Harmonikás

Blahalouisiana - Túl távol, elég közel

Hiperkarma - Délibáb

Irie Maffia - Bajnok

Quimby - Forradalom

Wellhello – Sohavégetnemérős

AZ ÉV ZENEKARA

Blahalouisiana

Fran Palermo

Halott Pénz

Honeybeast

Margaret Island

AZ ÉV NŐI ELŐADÓJA

Lábas Viki

Pásztor Anna

Rúzsa Magdi

Sena

Tarján Zsófia

AZ ÉV FÉRFI ELŐADÓJA

Bérczesi Robi

Columbo

Kiss Tibi

Likó Marcell

Marsalkó Dávid

AZ ÉV VIDEÓKLIPJE

30Y - Elsőre

Blahalouisiana - Deeper

Halott Pénz - Élnünk kellett volna

Quimby - Forradalom

The Biebers - Vár a holnap

AZ ÉV FELFEDEZETTJE

Bagossy Brothers Company

ByeAlex és a Slepp

Petruska

Soulwave

Szabó Benedek és a Galaxisok

AZ ÉV KONCERTJE

Anna and the Barbies (Lemezbemutató - Fővárosi Nagycirkusz, 2016.11.18.)

Fish! (Akvárium Klub, 2016.11.11.)

Halott Pénz (Budapest Park, 2016. 09. 02.)

Margaret Island (Akvárium Klub, 2016.12.23.)

Quimby (Micsodaország - Papp László Budapest Aréna, 2016. 11. 26.)

Vad Fruttik (Budapest Park, 2016. 09. 23.)

AZ ÉV DJ-JE

Andro

Hot X

Julia Carpenter

Jumodaddy

Lotfi Begi

Metzker Viki

A meghirdetett nyolc kategória mellett átadásra kerül a Petőfi Zenei díj életműdíja is, melyet a tavalyi évben Bereményi Géza nyert el. Idén, a magyar popzene egyik legjelentősebb alakjának, Demjén Ferencnek ítéltek oda. Ebből az alkalomból került feldolgozásra Závodi Marcell által, a fent említett Jelszó: LOVE című dal, mely 2017-es verziójában Deniz, Eckü, Járai Márk, Herrer Sári, Hien, Kama, Király Viktor, Mező Misi, Lábas Viki, Odett, Puskás Peti, Rúzsa Magdi, Szivák Zsolt, és Szűcs Krisztián működik közre.

 

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.