Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Budapest Parkban jártam...

Július 19-én a Budapest Parkban jártam egy fantasztikus ‘négyes' - aka Chunk! No, Captain Chunk! & Less Than Jake & Skindred & Anti-Flag - koncerten.

 

 

Talán a vasárnapi nap, vagy a közel 40 fokos hőség, esetleg a kettő együttese okozta, hogy az erős program ellenére közel sem volt teltház. Kissé aggasztó látvány volt az a néhány ember aki kapunyitáskor lézengetett a környéken, valahogy nagyobb lelkesedére számítottam, de végül estére helyes kis tömeg gyűlt össze és egy fantasztikus buli kerekedett ki.


Chunk! No, Captain Chunk! - Fotó: Vatai Réka Tímea


A vasárnapi matinét egy párizsi rockzenekar a Chunk, No! Captain Chunk! kezdte, akik a Blink 182-re emlékeztető muzsikájukkal egész jó kis bulit hoztak össze, miközben egekig magasztalták Budapestet. A zenekar először járt nálunk, és igen lelkesnek tűntek, főként az énekesük, aki a jellegzetes francia akcentust mellőzött kiváló angoljával folyamatosan kommunikált a hőségben aszalódó bátor közönséggel, és kitartóan próbálkozott a magyar nyelv elsajátításával is. Habár zeneileg számomra nem voltak túl "erősek", a közvetlenségükkel és a pozitív hozzáállásukkal elnyerték a szimpátiámat!Less Than Jake - Fotó: Vatai Réka Tímea


A franciákat a ska-punk zenét játszó floridai Less Thank Jake követte, akik szintén először koncerteztek nálunk. A középiskolai zenekarként induló együttes az elmúlt több mint 20 éves pályafutása alatt 8 stúdióalbumot adott ki, legutóbbi nagylemezük a 2013-ban megjelent See the Light. Hasonlóan a Ska-P-hez ők sem tűnnek normálisnak - a szó legpozitívabb értelmében :) -, egy igen őrületes showal örvendeztettek meg minket  a vasárnapi forró délutánon. Ugráltak, bohóckodtak, viccelődtek a színpadon, volt lufi eresztés, konfetti szórás, vizipisztolyozás és a nap egyik csúcspontja, a buherált blekkendekkeres szerkezettel való wc-papír-kilövelés, ami egyébként elképesztő eksztázisba hozta a népet. Volt még ‘játékpogo’ vagy éppen körbe-körbe indiánugrálás is... röviden szólva, nagyon energikus és szuper hangulatú koncert volt, amire már szépen összegyűlt a tömeg, tökéletes ‘bemelegítés’ volt az est headliner fellépőire. Engem maximálisan meggyőztek minden szempontból! :)  Skindred - Fotó: Vatai Réka Tímea


Következett a Skindred, az est első headliner fellépője - számomra mindenképp az est fénypontja! :)  Az egyedi hangzásvilágú, különböző zenei stílusokat  - a heavy metaltól kezdve a reggae-n keresztül a drum and bass-en át - zseniálisan összegyúró newporti zenekar az 1998-as alakulások óta rengeteg országban járt és megfordult már a legnagyobb fesztiválokon is. Eddig 5 stúdióalbummal büszkélkedhetnek, a legújabb korongjuk várhatóan az év végén kerül a boltok polcaira Volume címmel. A walesi srácok a hazai közönségnek is számtalanszor bizonyítottak már, szokásukhoz híven most sem okoztak csalódást és egy frenetikus koncerttel ajándékoztak meg minket. Hihetetlen energia van bennük, akárcsak zenéjük, minden fellépésük ‘egyedi’, mindig sikerül valami újat mutatni és még többet adni a közönségüknek mint korábban. Talán csöppet elfogult vagyok, mindenesetre a tény, hogy koncertjeiken a legkülönfélébb stílusú emberek is képesek felszabadultan együtt bulizni, őket igazolja. Remélem mihamarabb újra ellátogatnak kishazánkba és elkápráztatnak minket.

 


Skindred - Fotó: Vatai Réka Tímea


Az estét a szókimondó dalairól és provokatív szövegeiről elhíresült punk rock zenekar, az Anti-Flag zárta. A korábban a SZIGET fesztiválon is megfordult pittsburghi srácok jelenleg a májusban megjelenő American Spring című lemezükkel turnéznak. A zenekarnak eddig egyébként 9 stúdióalbuma jelent meg és ezek közül a 2008-as The Bright Lights of America névre keresztelt korong kavarta a legnagyobb port a kritikusok körében. Ahogy a Skindred sem, ők sem okoztak csalódást a közönségnek, "csapatták rendesen", ahogy műveltebb ismerőseim mondanák. Az énekes-gitáros frontember törött kisujja sem jelentett akadályt abban, hogy tépje a húrokat. Egyébként - számomra talán meglepő módon - ők is elég közvetlenek voltak a közönséggel, de valahogy az egész délután, az egész este kellemes hangulatú volt, afféle ‘családias’ punk-rock matiné :)  Anti-Flag - Fotó: Vatai Réka TímeaA koncertekről készült galériát az alábbi linken éritek el:

http://s186.photobucket.com/user/nyenyere/slideshow/Mentropia_BudapestPark_juli19?sort=2


 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.