Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Angol Jézuska rendezi idén a magyar karácsonyt - avagy Egy FONTOS akció!

Emlékszel még miért indultál el Angliába? Kalandvágyból? Nyelvet tanulni? Vagy esetleg egy jobb élet reményében? Most emlékezz azokra a segítő kezekre, akik támogattak az utadon. Szülők, barátok, barátságos kollégák, talán egy kedves főnök, aki nem csak egy földönfutó bevándorlóként tekintett rád. Fontos, hogy egyedül is megálljuk a helyünket a világban, de azt nem állíthatjuk, hogy támogatás, szeretet, esélyek nélkül messzire jutott volna bármelyikünk is

Azonban a támogatásból és lehetőségekből nem részesülünk mindannyian egyformán. De most itt egy teljesen egyedülálló lehetőség, amivel ezeket az egyenlőtlenségeket te magad csökkentheted és esélyt adhatsz másoknak, miközben a londoni magyarok megítélését is javítod. Ebben szeretne segíteni neked és minden londoni magyarnak a Londoni Apró csapata a karácsonyi adománygyűjtő akciónkkal.

 

Még sosem volt arra példa, hogy egy Angliában székelő magyar cég támogasson magyar karitatív szervezetet vagy, hogy ilyen egyszerűen és ilyen gyorsan összefogjon egy külföldi magyar közösség a jó érdekében, de ehhez rád is szükség van.

 

A budapesti Wesley János Óvoda néhány tantermében kezdte meg működését 2005-ben egy azóta “hajléktalan óvodaként” elhíresült intézmény. Az alkalmazottak és a látogatók sem szeretik ezt az elnevezést, mert nem fedi a valóságot. Olyan főként nyolcadik kerületi gyermekek járnak ide, akik családjukkal a társadalom perifériájára szorultak és szüleiknek nem áll módjukban egy állami intézménybe bejuttatni őket, aminek egyik feltétele, hogy a gyermek rendelkezzen állandó lakcímmel. Ha a gyermekek hajléktalan státuszba csúsznak, állami gondozásba kerülnek és elszakítják őket családjuktól. Az óvodában azonban gondoskodnak alapvető étkeztetési, higiéniai és szociális igényeikről. Esélyt adnak nekik, hogy az óvoda után az iskolában is hátrányos helyzetüktől függetlenül teljesíthessenek és kiaknázhassák a bennük rejlő lehetőségeket, ahogy az szerencsésebb társaik esetében magától értetődő.

 

Egy 2011-es adat szerint körülbelül húszezer magyar él Londonban, bár bizton állíthatjuk, hogy mára ez a szám jócskán megsokszorozódott. Egy FONTOS adománygyűjtő akciónkkal lehetővé szeretnénk tenni, hogy minden londoni magyar (magányszemély és vállalkozás egyaránt) legalább egy fontot - nagyjából 390 magyar forint - felajánljon a Wesley óvodát üzemeltető szervezetnek, az Oltalom Karitatív Egyesületnek. Természetesen az adakozásnak nincs felső határa, nagyobb összeg is felajánlható, de ha mindenki csak egyetlen fonttal adakozna, az összegyűjtött összeg legmerészebb álmainkat is felülmúlná. Amit mi garantálhatunk az az, hogy a felajánlások teljes összegét a Wesley óvoda fejlesztésére ajánljuk fel, ugyanis a gyűjtés teljes mértékben nonprofit.

 

Fontosnak tartjuk azt, hogy angol cégként se tévesszük szem elől a gyökereinket és ne fordítsunk hátat az anyaországunk szükségeinek. Továbbá tudjuk azt, hogy bármilyen országban próbálunk szerencsét, a bevándorló élet mindig hátrányos helyzetbe szorít minket és sok viszontagsággal jár. Ezzel az adománygyűjtéssel szeretnénk visszaadni valamit abból a támogatásból, amit induláskor kaptunk és reméljük, hogy minél több londoni és angliai egyén és vállalkozás velünk tart, hogy a Wesley óvoda még hatékonyabban folytathassa működését!

 

Amennyiben szeretnél te is hozzájárulni a karácsonyi gyűjtéshez a Londoni Aprón megteheted!

 

Amennyiben magánszemélyként, vagy cégként támogatnád az intézményt, és szeretnéd, hogy nagylelkű adományozóként megjelentessünk honlapunkon illetve a kapcsolódó sajtóközleményekben, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

További információ és interjú lehetőség:

 

Adam B. Kovats
főszerkesztő
Londoni Apró - Az első és legnagyobb apró portál Londonban!
http://londoniapro.co.uk
adam [kukac] londoniapro.co.uk

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.