Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Újabb nevek a Soundon!

További fellépőket és újabb VIP szolgáltatásokat jelentettek be a Balaton Sound szervezői.   Tovább »

Sziget 2019 – Érkezik Ed Sheeran

Ígéretükhöz hűen, a Sziget szervezők egy hónappal az idei fesztivált követően bejelentették a jövő év első napjának headlinerét, aki nem más, mint az egyik legaktuálisabb popsztár, Ed Sheeran.   Tovább »

TISZTA JÖVŐKÉP ÉS A JELEN – SZAKVÉLEMÉNY A TERMÉKDÍJRÓL

A tudósok közelmúltban készített számításai szerint a Föld fosszilis energiatartalékainak jelentős részét ott kellene hagyni, ahol vannak, ha nem szeretnénk szén-dioxiddal továbbtelíteni a légkört. Az Energiaklub és a Magyar Energiahatékonysági Intézet lakossági felmérését vizsgálva, illetve az adott területen szerzett Bright enVision tapasztalatok alapján a magyar lakosság épületenergetikával és környezetvédelemmel, energia-felhasználással kapcsolatos tudatossága sürgős fejlesztésre szorul.   Tovább »

ÖNKÉNTES MUNKA KÜLFÖLDÖN

Jövő ősztől ismét várja lelkes önkénteseit a szellemi fogyatékosoknak otthont adó, 41 éves múlttal rendelkező belga közösség: a „Bárka”.   Tovább »

Megvannak a legjobb házhoz szállító éttermek!

Lezajlott Az év házhoz szállító étterme 2014 verseny, és a szavazatok összesítése alapján a szegedi Mega Megálló és az egri Corner Sandwich és Pizza lettek az idei év legjobbjai.   Tovább »

Különleges koncertvideóval jelentkezett a Fran Palermo

A 2018-as év egyértelműen a legmozgalmasabbnak bizonyult hazánk elsőszámú jungle-rock zenekara, a Fran Palermo életében. Soha ennyi koncertet nem adtak még - ennek az aktív időszaknak a lenyomata vadonatúj élő videójuk, amit hat különböző bulijukon rögzítettek.   Tovább »

Rangos elismerést nyújtott át a MOL tíz középiskolai tanárnak

A MOL idén hatodik alkalommal adta át a MesterM-díját a középiskolai matematika, fizika és kémiatanárok számára. A természettudományos középiskolai tanároknak járó egyik legrangosabb hazai elismerést pénteken vehette át tíz példamutató pedagógus a Nemzeti Galériában.   Tovább »

Lengyel csapat nyerte a MOL-csoport UPPP 2014 versenyét

Budapest, 2014. december 12. – A MOL-csoport kihirdette az UPPP versenyének nyertesét. A 972 nemzetközi csapatból 10 vett részt a december 9-e és 11-e között Budapesten tartott élő döntőn. A Miskolci Egyetem és az ELTE hallgatói a kutatási és termelési ágazati verseny legjobbjai közé kerültek. A vezető nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, a MOL-csoport a legjobb földtudományi és olajipari tehetségeket kereste.   Tovább »

Üvöltőfülkék: Feszültséglevezetés Eszeveszett mesék (16) módra

A Pedro Almodóvar produceri közreműködésével készült fergeteges vígjáték, az Eszeveszett mesék (16) december 18-án kerül országosan a mozikba, a karácsonyi forgatag kellős közepén. A film azzal foglalkozik, melyik az a pont, amikor elszakad valakinél a cérna, a premier kapcsán mozikban kihelyezett „üvöltőfülkék” pedig segítenek abban, hogy ne másokon vezessük le a feszültséget.   Tovább »

Angol Jézuska rendezi idén a magyar karácsonyt - avagy Egy FONTOS akció!

Emlékszel még miért indultál el Angliába? Kalandvágyból? Nyelvet tanulni? Vagy esetleg egy jobb élet reményében? Most emlékezz azokra a segítő kezekre, akik támogattak az utadon. Szülők, barátok, barátságos kollégák, talán egy kedves főnök, aki nem csak egy földönfutó bevándorlóként tekintett rád. Fontos, hogy egyedül is megálljuk a helyünket a világban, de azt nem állíthatjuk, hogy támogatás, szeretet, esélyek nélkül messzire jutott volna bármelyikünk is   Tovább »


Érdemesek

 

 

csaladivilag

Szeriőz

Árnyékkormány

Hagyományok Újrahasznosítása

ad6kap6

Szociális bolthálózat