Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Növelni kell az állam szerepét a környezetvédelemben

Úgy kell a jövőben erősíteni az állam szerepét a környezetvédelemben, hogy ami az állam feladata, azt végezze is el - mondta el Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára a környezetvédelmi világnap alkalmából megrendezett ünnepségen.

Az államtitkár példaként említette, hogy a jelenlegi gyakorlat szerint a Nemzeti Parkoknak pályázniuk kell arra, hogy elvégezzenek bizonyos feladatokat, ezeket a feladatokat azonban nem pályázat útján kellene kiosztani, hiszen állami feladatok, amelyeket az állami háttérintézményeknek kellene elvégezniük. Rámutatott: az új kormány alatt a minisztériumnál nem lesz külső megbízás sem, a háttérintézményeknek kell megkapniuk a pénzt és a feladatokat is.

Az államtitkár hangsúlyozta: nagyon komoly emberi elkötelezettségből fakadó kormányzati szándék van arra, hogy az új kormány kiemelt területként kezelje a környezetvédelmet. Illés Zoltán úgy vélte, a környezetvédelem eljutott abba a stádiumba, amikor már összekapcsolódik a gazdasági érdekekkel, a szociálpolitikával és a munkahelyteremtéssel.

Kiemelte: az is bizonyítja, hogy az új kormánynak fontos a környezetvédelem, hogy a kormányzati tervekben a Vidékfejlesztési Minisztérium a Természeti Erőforrások Minisztériuma "munkacímmel" rendelkezett egészen az utolsó pillanatig, amikor az új kormány vidék iránti elkötelezettsége miatt Vidékfejlesztési Minisztériummá nevezték át. 

A környezetvédelmi világnappal kapcsolatban elmondta: a világnap idén egy téma, a fajok sokszínűségének fenntartása köré szerveződik, mivel az ENSZ felmérése szerint a fajok eltűnése jelenleg az egyik legnagyobb környezetvédelmi probléma. A sokszínűség fenntartásával kapcsolatban számos olyan terület lesz ebben az évben, amely kiemelt jelentőséggel bír majd, többek között a természetvédelem is.


Június 5-e Környezetvédelmi Világnap. Dr. Illés Zoltán tegnap kitüntetéseket adott át a Környezetvédelmi Világnap alkalmából. 
Zöld Toll-és egyéb díjak 

Forrás: www.greenfo.hu

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.