Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Erős Pista Angliában

Magyarországon soha nem volt igazán könnyű a megélhetés, pláne nem az utóbbi időben… persze ez senkinek nem újdonság. Ennek tükrében elég sokan kényszerülnek arra, hogy anyaországukat elhagyva külföldön vállaljanak munkát. Magyarokat szép számmal találni a világ legtöbb országában, elsősorban azonban Anglia a legkedveltebb célpont, mára már több mint ötvenezer honfitársunk él és dolgozik az Egyesült Királyság legkülönbözőbb pontjain, és ez a szám elképesztő tempóban növekszik. A Magyarok Boltja bolthálózat az ő igényeiket igyekszik teljes mértékben kielégíteni.

„Ahogy az emberek belépnek a boltba, kikerekedik a szemük, már-már örömkönny csordul végig az arcukon a sok rég nem látott hazai terméket végigmérve… az érzés leírhatatlan…” – meséli az egyik angliai Magyar Bolt alkalmazottja.

A Magyarok Boltja hálózat első boltja 2007-ben nyílt meg a londoni Chingfordban, a több ezer magyar legnagyobb örömére. A bolt abszolút sikerére való tekintettel 2012-ben két másik városban, Bristolban és Wimbledonban újabb – csak tradicionális magyar termékeket forgalmazó – üzlet nyitotta meg kapuit. Gyermelyi tészták, Győri Keksz, Univer, Globus, Norbi Update, Maggi, Knorr, és a Pick Szeged majdnem minden terméke megtalálható a polcokon. Ezen kívül árulnak még 100%-ig magyar alapanyagokból készült, helyben sütött, és otthoni sütésre alkalmas péksüteményeket, friss zöldségeket, savanyúságokat, magazinokat, borokat, söröket, pezsgőket, és a méltán világhírű pálinkáinkat. Mindemellett – ami a külföldiek körében is elképesztő sikereket arat, az a hamisítatlan magyar kolbász és hurka, ugyanis az angoloknál az efféle finomságok igencsak kuriózumnak számítanak. Ha éppen arra lenne szükségünk, az egyéni ajándékkosarak készítése sem jelenthet problémát. Az ország egész területére való házhozszállításról nem is beszélve.

A vásárlók elképesztően hálásak, hogy ezen túl évi rutinszerű hazalátogatásuk alkalmával nem szükséges plusz egy táskányi élelmiszert összezsúfolniuk, majd a nehéz pakkal országhatárokon átverekedniük magukat, hiszen most már minden hűn szeretett, nosztalgikus emlékeket idéző falatot könnyedén beszerezhetnek közel Angliai otthonukhoz.

„A legközkedveltebb termékek a húsáruk, a savanyúságok, és persze az olyan klasszikus édességek, mint a Túró Rudi, a Boci csoki, a Pilóta Keksz, és a Krémtúró. Vannak olyan termékeink is, amik az Egyesült Királyságban abszolút hiánycikkek, ilyen a TV Paprika, a túró, és a tök. Szinte minden nagyobb városban találhatók Lengyel-boltok, amik elszórtan tartanak magyar cuccokat, és nagyrészt hasonló ízekkel machinálnak, de természetesen mégsem ugyanolyan a két nemzet íz világa.” – meséli tovább Ákos.

Azonban akadnak néhányan, akik mindenben a hibát keresik, de hát az örök elégedetlenkedő magyar mentalitás mindenki számára ismert, sajnos egyesek ezt külföldön sem tudják levetkőzni.

A Magyarok Boltja folyamatosan fejlődő bolthálózata azonban valóban több tízezer magyar életét könnyíti meg nap, mint nap, és hála nekik, a külföldiek számára is ismerté válnak hazánk igazi specialitásai, hiszen – dobjuk félre az elfogultságot, és valljuk be -, a magyar termékek, és azok fenomenális íz világa a világon egyedülálló. Ha valamire, akkor erre igazán büszkék lehetünk! Köszönjük Magyarok Boltja!

http://www.magyarokboltja.co.uk

Baglyas Ádám

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.