Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

Aktivisták megszállták BP londoni töltőállomásait

A Greenpeace környezetvédelmi csoport aktivistái tegnap megszállták a Mexikói-öbölbeli olajkatasztrófáért felelős BP több londoni töltőállomását. Az aktivisták cselekedetükkel környezetbarátabb politika folytatására akarják rábírni a vállalatot.

Az akció szervezői szerint a BP összes londoni kútján gátolják az üzemanyag-ellátást, a vállalat úgy tájékoztatott, hogy 20 töltőállomást vettek zár alá. A Greenpeace a vállalat vezérigazgatójának távozásához, valamint a cég második negyedéves - rekordösszegű veszteséget elkönyvelő - jelentéséhez időzítette a BP által felelőtlennek és gyermetegnek nevezett akciót.

Az aktivisták eltávolították a biztonsági berendezéseket, megakadályozva ezzel a töltőállomások üzemelését. Újbóli megnyitásukra csak azt követően kerülhet sor, ha ismét biztonságosan működhetnek.

Állásfoglalásában a Greenpeace úgy fogalmazott, a tiltakozó akcióval a BP új vezérigazgatóját, a Haywardot októbertől felváltó Bob Dudleyt akarták felszólítani, hogy a távozó vezetőtől eltérően tartsa távol magát a nagy kockázatú, környezetvédelmi szempontból káros olajfúrásoktól.
Egy camdeni benzinkúton a tiltakozók a BP logóját lecserélve olyan zöld napraforgót helyeztek el, amely épp elsüllyed az olajtengerben. Az aktivisták transzparensein többek között a "Zárva. Az olaj a múlté" - felirat olvasható. A Greenpeace igazgatója, John Sauven az akció kapcsán azt mondta, ideje, hogy a BP változtasson. A rendőrség figyelemmel kíséri az eseményeket, de őrizetbe vételre nem került sor.

 

Forrás: www.greenfo.hu

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.