Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

A Greenpeace bemutatta a Zöld Nenyit

A Greenpeace Magyarország azt szeretné elérni, hogy az Országgyűlés és a kormány megalkuvást nem ismerve dolgozzon a fenntarthatóság megvalósításán - mondta Vay Márton, a zöldszervezet szóvivője Budapesten a parlament előtt.

Vay Márton a Greenpeace sajtószóvivője elmondta, hogy azért volt szükség a Zöld Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatra, mert amikor a kormányok világszerte egyre többször tekintik legfontosabb feladatuknak a klímaváltozás elleni fellépést, nonszensz, hogy a mienk ennyire érzéketlen legyen a világ egyik legfontosabb (legláthatóbb és legveszélyesebb) trendjére. Ez olyan, mint ha Dobó István a török ostrom elleni felkészülés helyett az egri várnép világnézeti nevelésével lett volna elfoglalva.

Vay Márton szerint a békaperspektívánál kicsit is nagyobb rálátással nyilvánvaló, hogy ma a fenntarthatóságnak nagyon magas prioritást kell adni, és hogy a fenntartható mezőgazdaság, megújulókra épülő energiarendszer, az épületek szigetelése, és a többi zöldek által az utóbbi években bemutatott technika sokkal több munkahelyet teremt, mint a jelenleg uralkodó elképzelések. Nem kell ehhez radikális zöldnek lenni, csak kicsit nyitottnak lenni és függetleníteni kell magunkat a környezetpusztításban érdekelt lobbiktól.

A Greenpeace aktivistái a Zöld Nenyit az utcákon plakátolva és a középületekben kifüggesztve fogják terjeszteni. A Zöld Nenyi megtalálható a Facebookon is.

A Zöld Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata

A XXI. század legelején Magyarország az egész világgal egy időben szembesült a növekedés korlátaival és a fenntarthatatlanság tényével.

A jólétinek tervezett társadalmat és szegény országokat egyaránt az egészségtelen környezet okozta megbetegedések, a mind gyakoribbá váló időjárási szélsőségek, növekvő élelmiszerárak, rossz hangulat terhelték. A harmadik világból mindennapossá váltak a tömeges éhínségek és természeti katasztrófák hírei. A szegények még szegényebbek lettek, a gazdagok pedig halálra dolgozták és zabálták magukat. Nem törődtek az általuk előidézett, már őket is fenyegető ökológiai katasztrófával. Gyermekeik elől szinte az utolsó falatokat is eltüntették a Nagy Közös Hűtőszekrényből.

A magyar nemzet 2010 nyarán összegyűjtötte életerejét és jobbik eszét, hogy kinyilvánítsa: elég volt az önpusztításból, és megvalósítja a fenntarthatóságot. Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy a józan észnek és felelősségtudatnak ezt a győzelmét elismeri és tiszteletben tartja.

Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy 2010-ben a magyarok megalapították a Zöld Nemzeti Együttműködés Rendszerét és arra kötelezték az Országgyűlést és az új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve dolgozzon a fenntarthatóság megvalósításán.

A Zöld Nemzeti Együttműködés Rendszere mindenki számára nyitott, egyaránt részesei a környezettudatosan élő és még vaksi magyarok. Lehetőség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki Magyarországon levegőt vesz és széndioxidot bocsát ki. Szilárd meggyőződésünk, hogy a Zöld Nemzeti Együttműködés Rendszerével képesek leszünk megmenteni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat.
Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar embert - legyen bár autófüggő vagy biciklifüggő, húsevő vagy vegetáriánus, dolgozzon a környezetpusztító ágazatokban vagy a megújuló iparban - nagy reményekre jogosít fel. Hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre jobb életminőségben, jobb lelkiismeretben élhessenek.

Erre tesszük fel életünk most következő éveit.

Kövér László    Magyar Országgyűlés*                          

 Vay Márton Greenpeace Magyarország

*A Magyar Országgyűlés elnökének aláírása sajnos csupán illusztráció.

 

Forrás: www.greenfo.hu

 

Értékelés

Még nem érkezett értékelés erre a cikkre.

A cikk értékeléséhez be kell lépned.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni.

 

Hozzászólások

Nincs hozzászólás.