Szerkesztőség

Belépés

Regisztráció

Jelszó emlékeztető

 

Rovatok

Keresés

mese az élet

 

 

Kérdés esetén: sablik@mentropia.hu

 

2015-s nyári fesztiválszezon

A 2015-s nyári fesztiválszezon idén is rengeteg, színesebbnél színesebb fesztivállal vár bennünket az ország számos pontján. Ezekből csemegéztünk és emeltünk ki párat; hol, mennyiért és milyen rendezvények várnak bennünket az elkövetkezendő három hónapban.   Tovább »

ÁLHÍREK ÉS HOAXOK

A News of Tunisia című arab lapban - Z. Ahmed aláírásával-, 2014. január 3-án megjelenik Balkis Melhem szaud-arábiai írónő gyönyörű képe, és egy tömegeket sokkoló cikk, miszerint: „az írónőt két bátyja megölte, mert túl toleránsan írt, s életében és munkája során túlságosan közel került a laikusokhoz.” Az egyik cikk első kommentjében – egy anonim felhívásban –, azonban az áll, hogy „Balkis meggyilkolásának híre már előző évben is megjelent, nem kell most sem bedőlni: a nő portréképe egy arab divatlapból átvett fotó, az írónő nem is létezik.”   Tovább »

Új Utak 2012 - Kreatív menedzserek konferenciája

Az Art&Business előző évi nemzetközi konferenciájának sikerén felbuzdulva idén, 2012. március 29-én újabb művészeti menedzsment konferenciát szervezett, ezúttal a „Kulturális és kreatív iparágak: kreativitás a kultúrában és a gazdaságban" címmel. A rendezvényen a művészeti kreativitás gazdasági potenciáljait vizsgálta, és azt, hogy az üzleti életben nélkülözhetetlen szervezőelv, eredményorientáltság és projektszemlélet miként hasznosítható kulturális-kreatív szférában olyan területeken, mint a közönségfejlesztés, a finanszírozás, a programmenedzsment és az irányítás.   Tovább »

Csendéletűek

Ugyanazt a ruhát hordják heteken át tetvektől nyüzsgő takarójuk alatt – a város meddő petevezetékében kuporgó mákonyos tekintetű csövesek ma már menetrendszerű, néma velejárói az urbánus csendéletnek. De nincs egyetlen képeslap sem, ami kérkedne velük.   Tovább »

Ön dönt: eszik vagy vezet

Élelmiszert csináltak bioetanolból – illetve, mit is beszélek, fordítva: élelmiszerből bioetanolt. És ez jó nekünk? Erre a kérdésre kerestük a választ.   (1 komment)   Tovább »

AZ AKTUÁLIS TREND: TÉRFOGLALÁS A KERESKEDELMI MARKETINGBEN

Cserpes István, Jagodics Rita és Geszti Péter előadásai a Kereskedelmi Marketing Trendek III. országos konferenciáján   Tovább »

Erős Pista Angliában

Magyarországon soha nem volt igazán könnyű a megélhetés, pláne nem az utóbbi időben… persze ez senkinek nem újdonság. Ennek tükrében elég sokan kényszerülnek arra, hogy anyaországukat elhagyva külföldön vállaljanak munkát. Magyarokat szép számmal találni a világ legtöbb országában, elsősorban azonban Anglia a legkedveltebb célpont, mára már több mint ötvenezer honfitársunk él és dolgozik az Egyesült Királyság legkülönbözőbb pontjain, és ez a szám elképesztő tempóban növekszik. A Magyarok Boltja bolthálózat az ő igényeiket igyekszik teljes mértékben kielégíteni.   Tovább »

Immigropoly - Játék a vándorlásról

Interjú Vörös Zoltánnal, az Immigropoly egyik készítőjével - célokról és Afrikáról.   Tovább »

Megérkezett a filmesek Godot-ja

Nem is olyan régen egy sajtótájékoztatón még a filmes szakma kiáltott a pusztába: Mi lesz velünk? Hol van Vajna? Mostanra megérkezett.   Tovább »

KOLONTÁRI X-FAKTOR

Vörösiszap – még a csapból is ez folyik. Felvilágosult, mindig naprakész emberként is már kikapcsolnám a rádiót, és a televízó készülékemhez tartózó nyomógombokkal inkább Brazíliába utaznék egy nyálas szappanopera erejéig. Kolontáriként rádióból, napilapokból, három televíziós csatorna híradóiból, ismerõseimtõl, barátaimtól, vagyis a falusiaktól is érdeklõdöm. Az információáradatok áramlása közben érzem, IGEN! Én egy földönkívüli teremtmény vagyok, az én falucskám pedig a maga összes lakójával maga az X-Faktor. Tisztelt utasaink! Az ûrhajó kilövésre kész, kérjük a biztonsági öveket bekacsolni. Úticélunk 2010 a Föld nevû bolygó; Európa, Magyarország, Dunántúli-középhegység, Bakony, végállomás: Kolontár.   Tovább »


Érdemesek

 

 

csaladivilag

Szeriőz

Árnyékkormány

Hagyományok Újrahasznosítása

ad6kap6

Szociális bolthálózat